Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αυστρία: Περικοπή οπλικών συστημάτων, ευκαιρία για την Ελλάδα;

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστρίας ανακοίνωσε την περικοπή μεγάλου αριθμού συστημάτων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ορισμένων ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος.

 Οι περικοπές αποφασίστηκαν σε μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες και την ευρύτερη οικονομική κατάσταση.
Κύριος στόχος της αυστριακής ηγεσίας είναι να αποκτήσει νέα και σύγχρονα οχήματα, τα οποία θα είναι ικανά να υποστηρίζουν τις αυστριακές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό, ενώ θα διατηρηθεί η δυνατότητα διεξαγωγής μεγάλης κλίμακας χερσαίων επιχειρήσεων.

Ανέφερε δε, ότι θα αποσυρθούν πάνω από 500 τεθωρακισμένα οχήματα, όπως το SK-105 Kurassier, το Saurer 4K 4FA, αυτοκινούμενα πυροβόλα και αριθμός αρμάτων Leopard 2A4. Επιπλέον, θα αποσυρθούν μέχρι 1.000 αντιαρματικά  και αντιαεροπορικά συστήματα, όπως η αυστριακή έκδοση του Α/Τ BILL και Α/Α Mistral.

Μέχρι στιγμής πρώτη ενδιαφερόμενη χώρα, για την προμήθεια μέρους των προς απόσυρση συστημάτων είναι η Ουγγαρία. Μήπως η ελληνική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία θα έπρεπε να εξετάσουν το θέμα των Leopard 2A4;
 
Defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: