Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

1 Super Puma + 1 Chinook + 15 άτομα = 1 Τάγμα Διπλωμάτες


Τα Τίρανα στις δύσκολες ώρες τους «θυμούνται» τον γείτονα και η Ελλάδα, όπως πάντα και ορθώς πράττοντας, τρέχει να συνδράμει.

Εκτός της αποστολής στο Ισραήλ οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επιδεικνύουν ετοιμότητα να αποστείλουν δυνάμεις στην βόρεια Αλβανία η οποία πλήττεται από πλημμύρες, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση της χώρας να ζητήσει την βοήθεια της Αθήνας.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκαν από το Ελληνικό τα εξής:

«Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, κ. Edmond Haxhinasto, επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα και τον ενημέρωσε ότι οι αλβανικές αρχές θα κάνουν χρήση της προσφοράς, που είχε διατυπώσει ο τελευταίος εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης, για την αποστολή μέσων αρωγής στις περιοχές της Αλβανίας (Σκόδρα) που επλήγησαν τις τελευταίες ημέρες από εκτεταμένες πλημμύρες.

Κατόπιν τούτου, αναχώρησαν άμεσα για την Αλβανία ένα ελικόπτερο Super Puma, το οποίο μεταφέρει δύο πληρώματα, συνολικά 11 ατόμων και το οποίο θα επιχειρήσει αποστολές έρευνας και διάσωσης, καθώς και ένα ελικόπτερο Chinook με πλήρωμα 4 ατόμων, το οποίο θα συνδράμει στις προσπάθειες για μεταφορά εφοδίων στις περιοχές που έχουν αποκλειστεί.
»

Τι άλλο το defence-point.gr θα μπορούσε να πει παρά ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη των Ενόπλων μας δυνάμεων τα οποία με την διεθνή τους παρουσία προσπαθούν να μπαλώσουν όλες τις αδυναμίες των «παραγωγικών» ηγετών μας οι οποίοι μίας και είναι Σάββατο θα έχουν επιδοθεί στην… παραγωγή "ενέργειας" μέσω της τριβής των μαχαιροπίρουνων στα διάφορα κοσμικά ρεστοράν της πρωτευούσης….  

Όσον αφορά βέβαια την Αλβανία έχουμε εδώ και καιρό επισημάνει το γεγονός πως εάν τα Τίρανα αντιληφθούν πως συνορεύουν με την Ελλάδα και όχι με τους όψιμους… Οθωμανούς της Άγκυρας, τα πράγματα, για αυτούς, θα γίνουν πολύ καλύτερα.
Defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: