Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Απέκτησαν γραφεία και ξεκινούν λόμπινγκ, ενώ σήμερα αρχίζει στην Αθήνα ο… 48ος γύρος διερευνητικών επαφών με την Τουρκία - Στις Βρυξέλλες οι «Τούρκοι Δ. Θράκης»!

...και για του λόγου το αληθές, οι υπεύθυνοι του γραφείου των Βρυξελλών
ποζάρουν στο φακό

Ειδικού Συνεργάτη

Γραφεία στις Βρυξέλλες απέκτησε η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της «Ομοσπονδίας» (www.abttf.org) τα γραφεία εγκαινιάσθηκαν την 1η Δεκεμβρίου – μέσα στην απόλυτη σιωπή από ελληνικής πλευράς.

Τα γραφεία βρίσκονται σε απόσταση τετρακοσίων μέτρων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , γεγονός που προσφέρει, όπως αναφέρεται, τη δυνατότητα στους εκπροσώπους της «Ομοσπονδίας»  να έχουν άμεση επαφή με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – ώστε να γίνεται το αναγκαίο λόμπινγκ.

Ο πρόεδρος της «Ομοσπονδίας»  κ. Χαλίτ Χαμπίμπογλου δήλωσε, μεταξύ άλλων ,τα εξής: «Ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία των Τούρκων της Δ. Θράκης. Η φωνή της Μειονότητας θα ακούγεται στις Βρυξέλλες. Από τώρα και στο εξής  η φωνή μας θα ακούγεται πιο δυνατά».

Ανάλογο δημοσίευμα έκανε την εμφάνισή του και στην ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί. Σύμφωνα με το περιοδικό, «η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα έχει πλέον τη δυνατότητα να ακούγεται ανεμπόδιστα η φωνή της στις Βρυξέλλες. Υπ΄ αυτήν την έννοια η 1η Δεκεμβρίου αποτελεί την αρχή μιας νέας περιόδου για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης».

Ειδική αναφορά γίνεται και στο ιστορικό της υπόθεσης: «Το Δ.Σ. της ABTTF είχε αποφασίσει στις 19 Ιουνίου να ανοίξει στις Βρυξέλλες ένα γραφείο εκπροσώπησης, με στόχο την ενδυνάμωση  του αγώνα που δίνει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Στις 10 Ιουλίου το θέμα είχε τεθεί στο Συμβούλιο Εκπροσώπων. Μετά τις συζητήσεις που έγιναν,  το Συμβούλιο των Εκπροσώπων  είχε ανακοινώσει την στήριξη του στο σχέδιο εκπροσώπησης στις Βρυξέλλες, με στόχο την δημιουργία ενός ισχυρού λόμπι που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης σε επίπεδο Ε.Ε. και στην κοινή γνώμη της Ευρώπης. Μετά την έγκριση από το Συμβούλιο των Εκπροσώπων, το Δ.Σ της ABTTF εξέδωσε ανακοίνωση για τον διοικητικό που θα ασκούσε καθήκοντα εκπροσώπου και άρχισε να αναζητεί γραφείο κατάλληλο. Μετά την ολοκλήρωση των ετοιμασιών, στις 1 Δεκεμβρίου το γραφείο εκπροσώπησης της  ABTTF στις Βρυξέλλες τέθηκε σε λειτουργία.

Το γραφείο εκπροσώπησης της  ABTTF βρίσκεται μόνο 400 μέτρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπ΄ αυτήν την έννοια η ABTTF με την πιστοποίηση που έχει πάρει για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την χρονική περίοδο Μαΐου  2010- 2011 Μαΐου, έχει εγγράψει ακόμα μια επιτυχία στον τομέα του λόμπινγκ. Με την εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ABTTF θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί τις εργασίες του, καθώς και των επιτροπών που υπάγονται σε αυτό. Με το γραφείο να βρίσκεται στα 400 μέτρα μόνο απόσταση κέρδισε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Έτσι η ABTTF θα έχει την δυνατότητα άνετα να συναντάται με ευρωβουλευτές και αρμόδιους του Ευρωκοινοβουλίου και να παρέχει λεπτομερείς ενημερώσεις στο επίπεδο  δραστηριοτήτων λόμπινγκ.

Αυτός ο οποίος θα εργαστεί στην εκπροσώπηση της  ABTTF στις Βρυξέλλες είναι ο πολύ γνωστός στους διαδρόμους του ευρωκοινοβουλίου και των Βρυξελλών  Τζαν Ιζμπούλ. Από το 2001 και εντεύθεν έχει εργαστεί ως ανταποκριτής του TRT και αργότερα του Habertürk στις Βρυξέλλες, και πλέον θα εργαστεί ως διευθυντής του γραφείου εκπροσώπησης της ABTTF στις Βρυξέλλες».

Και βέβαια, παρατίθεται οδός και αριθμός, ώστε να μην έχουμε καμιά αμφιβολία:

ABTTF Brussels
Square de Meeus 38/40
Bte:42
B- 1000  Bruxelles
Tel:0032 (0)2 401 61 98
Fax:0032 (0)2 401 68 68

Το όραμα του κ. Νταβούτογλου για πλήρη έλεγχο των Μουσουλμάνων στα Βαλκάνια προχωράει με σταθερά βήματα. Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε για όλα αυτά;

Διότι, όπως έχει ανακοινωθεί, σήμερα αρχίζει ο… 48ος γύρος των περίφημων διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας. Μια διαδικασία για την οποία δεν μαθαίνουμε τίποτε εδώ και πολλά χρόνια, καθώς το περιεχόμενο των συνομιλιών κρατείται μυστικό και έχει συμφωνηθεί να δημοσιοποιηθούν  όταν αυτές ευοδωθούν.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κάποια προθεσμία, φαίνεται πως οι συζητήσεις θα συνεχίζονται επ’ άπειρον και ουδείς θα λογοδοτεί για τον τι περιλαμβάνουν και γιατί δεν καταλήγουν πουθενά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: