Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Εξαγωγική παραγγελία για το τουρκικό τροχοφόρο όχημα 6x6 ARMA

Image

Το νέο τεθωρακισμένο τροχοφόρο όχημα 6x6 ARMA επέτυχε την πρώτη του εξαγωγική παραγγελία συνολικού ύψους 10,6 εκατ. δολαρίων από μία χώρα της οποίας το όνομα δεν έχει αποκαλυφτεί. 

Η παραγγελία εκτιμάται ότι αφορά περίπου 15 οχήματα, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τον αν θα υπάρξει συνέχεια.
 
Το όχημα σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την εταιρεία Otokar, η οποία ανήκει στον όμιλο Koc Group. 

Το νέο ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ Arma πρόκειται για ένα όχημα μήκους 6,4 μέτρα, πλάτος 2,7 μέτρα, ύψους 2,2 μέτρα, η απόσταση οχήματος από το έδαφος είναι 425 χλστ και βάρους κενό 18,5 τόνους. Το όχημα ζυγίζει έμφορτο 23 τόνους και μπορεί να μεταφέρει το πλήρωμα του, το οποίο αποτελείται από τον οδηγό, τον αρχηγό καθώς και μία οκταμελή ομάδα στρατιωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επίπεδο προστασίας που το όχημα παρέχει είναι STANAG 4569 Level II. 

Η ανάρτηση του οχήματος είναι ανεξάρτητη υδροπνευματική επιτρέποντας στο όχημα να κινείται χωρίς δυσκολία σε δύσκολα εδάφη, ενώ μπορεί να υπερπηδήσει κωλύματα πλάτους 1,2 μέτρων και ύψους 0,6 μέτρων. 

Το όχημα διαθέτει ένα υδρόψυκτο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ντίζελ 450 ίππων, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων,  ενώ μπορεί μα πετύχει μέγιστη ταχύτητα 105 χλμ/ώρα με σχέση βάρους ώσης 24,3 ίππους/τόνο.
Τμήμα ειδήσεων defebncenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: