Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Χάνει την ψυχραιμία του ο Ε.Βενιζέλος για τους ΕΠΟΠ & συνεχώς διαψεύδει ... επιβεβαιώνοντας!


Η πίεση που αισθάνεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος από την μία πλευρά από το υπουργείο Οικονομικών και από την τρόϊκα και από την άλλη από τα Επιτελεία τον οδηγεί αφ’ενός μεν να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο στο καυτό θέμα της πιθανολογούμενης μη ανανέωσης της θητείας 15.000 ΕΠΟΠ - επιβεβαιώνοντας και πάλι με σημερινή του δήλωση το ενδεχόμενο αυτό - και αφ’ετέρου να επιτίθεται σε ΜΜΕ που έχουν αναδείξει το θέμα όπως το defencenet.gr. 

H νέα δήλωση που έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής που άφηνε τους ΕΠΟΠ «ξεκρέμαστους», έχει ως εξής:
«Προκειμένου να δικαιολογηθούν μη διασταυρωμένα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σχετικά με δήθεν απολύσεις στρατιωτικού προσωπικού, η χθεσινή δήλωσή μου για το πώς σχεδιάζεται και εφαρμόζεται η νέα δομή δυνάμεων και ιδίως η δήλωσή μου ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση απόλυσης μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, μετατράπηκε σε «επιβεβαίωση» της δήθεν πληροφορίας για σχέδιο απόλυσης χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ !! (σ.σ. δύο θαυμαστικά δεν υπάρχουν στο ελληνικό συντακτικό.

Ή ένα ή τρία...)

Είναι κοινωνικά ανεύθυνο να παίζουν κάποιοι με την αγωνία νέων ανθρώπων που είναι εντεταγμένοι στις  Ένοπλες Δυνάμεις ως επαγγελματικά στελέχη, στο πλαίσιο ενός νομικού καθεστώτος που διατηρήθηκε σε ισχύ με τον πρόσφατο νόμο 3883/2010.

Κατά τη συζήτηση του νόμου αυτού στη Βουλή και με αφορμή την εισαγωγή του νέου θεσμού του Ειδικού Έφεδρου Οπλίτη, εξηγήθηκε με πολύ καθαρό τρόπο, ποια θα είναι η  σχέση του νέου αυτού θεσμού του ΕΦ.ΟΠ με τους ΕΠ.ΟΠ., με στόχο την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του στρατεύματος. 

Όσοι συνεπώς υπηρετούν σήμερα και όσοι θα κριθεί αναγκαίο να προσληφθούν στο μέλλον, ως Επαγγελματίες Οπλίτες, θα εξακολουθήσουν να διέπονται από το ίδιο καθεστώς και άρα με την συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας θα κρίνονται για μονιμοποίηση. 

Η κρίση αυτή – όπως συμβαίνει τώρα και με τη διαδικασία πρόσληψης μετά την κατάργηση της περίφημης συνέντευξης - θα είναι διαφανής και αξιοκρατική, με μόνο κριτήριο την επαγγελματική επάρκεια».

Είναι αντιληπτό ότι πιθανόν δεν συμφωνεί ούτε και ο υπουργός με το «κούρεμα» της οροφής των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε με το να μείνουν άνεργοι 15.000 ΕΠΟΠ. 

Αλλά με δηλώσεις που συνεχώς επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για εκδίωξη τους από το στράτευμα και ταυτόχρονες επιθέσεις στα ΜΜΕ πως νομίζει ότι θα λυθεί το επικοινωνιακό (κατ’αρχήν) πρόβλημα που έχει;

Το ότι δηλώνει πως «Θα εξακολουθήσουν να διέπονται από το ίδιο καθεστώς και άρα με την συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας θα κρίνονται για μονιμοποίηση. 

Η κρίση αυτή – όπως συμβαίνει τώρα και με τη διαδικασία πρόσληψης μετά την κατάργηση της περίφημης συνέντευξης - θα είναι διαφανής και αξιοκρατική, με μόνο κριτήριο την επαγγελματική επάρκεια», θεωρεί ότι κλείνει το θέμα; Μάλλον το αντίθετο…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: