Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Το ελληνικό φιλότιμο μέσα από τη δράση των εφέδρων...




  Εντείνονται οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Ελλήνων εφέδρων με σκοπό να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, σε μια εποχή πολύ δύσκολη για τη χώρα.


Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Υπαξιωματικών και Οπλιτών, σε εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο Σχολείο Μάχης (ΣΧ/ΜΧ), στο πλαίσιο του οποίου εκπαιδευτική δραστηριότητα με αντικείμενο την Περίπολο Μάχης.


Στους εκπαιδευόμενους εξηγήθηκε η σύνθεση της Περιπόλου, η αποστολή της, η διάταξη και ο ρόλος των ανδρών, ο τρόπος κίνησης, οι διαδικασίες εισόδου-εκκαθάρισης οικήματος, έλεγχος και ασφάλιση υπόπτου κ.λπ.


Έμφαση δόθηκε στις διαδικασίες που ακολουθούνται σε περίπτωση επαφής με τον εχθρό και έγιναν επανειλημμένες ασκήσεις αμέσου αντιδράσεως.


Η Ένωση καλωσόρισε με την ανακοίνωσή της τα νέα μέλη της, υποψηφίους του πρώτου ΣΧ/ΜΧ και τους εύχεται καλή αποφοίτηση.


Κι εμείς από την πλευρά μας να συγχαρούμε όλους τους εμπλεκόμενους για το κουράγιο και την αγάπη που δείχνουν σε ένα αντικείμενο που αν και η πλειοψηφία το παραμελεί, έχει συμβάλλει καθοριστικά στο να είναι η Ελλάδα σεβαστό μέλος της διεθνούς κοινότητας, ασχέτως του ότι πολλοί κάνουν... φιλότιμες προσπάθειες να την απαξιώσουν.


 Defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: