Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Βόρεια Κορέα: Έτοιμη για… παγκόσμιο πόλεμο!


Η Πιονγκ-Γιανγκ δηλώνει έτοιμη να απαντήσει με ολοκληρωτικό πόλεμο ακόμα και πέραν των εδαφών της κορεατικής χερσονήσου.

  Η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει πως τόσο οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, όσο και ο λαός είναι αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι για μία κλιμακούμενη σύγκρουση η οποία θα οδηγήσει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο «ο οποίος δεν πρόκειται να παραμείνει μέσα στα στενά όρια της χερσονήσου της Κορέας».

 Πρόκειται για μια σαφή «αποτρεπτική προειδοποίηση» ότι σε περίπτωση σύγκρουσης θα επιδιωχθεί η γεωγραφική επέκταση των συγκρούσεων, πιθανότατα με την εξαπόλυση πυραυλικής επίθεσης εναντίον της Ιαπωνίας.

 Σύμφωνα με την Πιονγκ-Γιανγκ, οι ΗΠΑ ρίχνουν λάδι στη φωτιά αφού με τις πρόσφατες κινήσεις τους ουσιαστικά δείχνουν πως συντάσσονται με την Νότια Κορέα στην διεξαγωγή ενός «επιθετικού πολέμου» κατά του Βορρά. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας, εάν η Πιονγκ-Γιανγκ αντιληφθεί πως η Σεούλ έχει θέσει σε κίνηση τα σύγχρονα οπλικά της συστήματα τόσο στην θάλασσα όσο και στον αέρα, τότε θα απαντήσει με την διεξαγωγή ενός «ολοκληρωτικού πολέμου εξόντωσης»...
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: