Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Βόλτες κόβουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο (ξανά και ξανά)

frigate

Φαίνεται ότι οι Έλληνες αρμόδιοι, εμπέδωσαν το μάθημά τους και έτσι σχεδόν ουδείς ασχολήθηκε με την τουρκική φρεγάτα που ακόμη μία φορά σήμερα το πρωί έκοβε βόλτες στα ελληνικά χωρικά ύδατα, έξω από την Κέα. 

Πάλι καλά που δεν άραξε στον Πειραιά γιατί, θα μας έλεγαν ότι ήλθε για να τονώσει την Ελληνική οικονομία. 

Πρόκειται για την 12η και μάλλον τελευταία (εάν αντιστοιχεί μία κάθε μήνα) παραβίαση τουρκικού σκάφους των ελληνικών χωρικών υδάτων, τόσο κοντά στην ίδια την Αθήνα.

Και μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά διέπλευσε ανάμεσα στα ελληνικά σκάφη τα οποία έκαναν σημαντικές στρατιωτικές ασκήσεις. Φυσικά, η οδηγία που δόθηκε ήταν να μην ασχοληθεί κανείς με το τουρκικό σκάφος και τις ... τουριστικές του δραστηριότητες.


Ο συναγερμός (ο όποιος συναγερμός) έληξε στις 7 και 20 το πρώι, όταν η τουρκική φρεγάτα κατευθύνθηκε προς τα Δαρδανέλια, εγκαταλείποντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σε λίγο, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, δεν θα αξίζει καν να αναφέρονται ως "νέα" τέτοιου είδους παραβιάσεις εκ μέρους των Τούρκων.


Άλλωστε η κυβέρνηση Παπανδρέου οδηγεί ταχύτατα προς της "συνεκμετάλλευση" του Αιγαίου, πράγμα που θα σημάνει και τον de facto περιορισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού κράτος σε αυτό. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: