Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Οι Τούρκοι συντηρούν το θέμα συνάντησης Ερντογάν με τον διοικητή της ελληνικής ΕΥΠ.

 


Η εφημερίδα VATAN  με τον τίτλο « Γιατί συναντήθηκε ο πρωθυπουργός με τον επικεφαλής της Mυστικής Yπηρεσίας της Ελλάδος ;» δημοσίευσε   άρθρο του δημοσιογράφου κ.Μουσταφά Μουτλού στο οποίο τιθενται διάφορα ερωτήματα σχετικά με την φερόμενη- απο Τούρκο βουλευτή -συνάντηση Ερντογάν με τον διπλωμάτη κ. Κ. Μπίκα, διοικητή της ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα το θέμα το έφερε στην δημοσιότητα  ο βουλευτής Αδάνων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τατζιντάρ Σεηχάν, οποίος  στις 18 και 22 Οκτωβρίου  κατέθεσε επερώτηση στην  Τουρκική Εθνοσυνέλευση, αναφέροντας ότι  ο πρωθυπουργός κ.Ερντογάν αμέσως μετά το δημοψήφισμα πήγε διακοπές στις 21 Σεπτεμβρίου και ότι κανείς δεν γνώριζε  που πήγε.

Οι ερωτήσεις

 
Οι ερωτήσεις που είχε καταθέσει ο Σεηχάν ήταν:

«-O πρωθυπουργός μετέβη στην περιοχή της Κεσάνης στην  Αδριανούπολη,  όπου είχε κάποια συνάντηση στο ξενοδοχείο Prestige Hotel Sapci,  εκεί . Αυτό είναι αλήθεια;

-Το άτομο με το οποίο συναντήθηκε ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής Μυστικής Υπηρεσίας;

-Ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της συζήτησης;

-Το θέμα είχε σχέση με την πολιτική της Τουρκίας στη νοτιοανατολική περιοχή της χώρας;

-Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή πληροφοριών και εγγράφων αναφορικά με τον Οτζαλάν;»

Στο άρθρο διατυπώνονται διάφορες σκέψεις περί του θέματος και τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις που υπέβαλε αρμοδίως.

''Η απάντηση - γράφει - δεν προήλθε από τον πρωθυπουργό Ερντογάν, αλλά από τον Aντιπρόεδρο της κυβέρνησης  Τσιτσέκ, ο οποίος δεν αρνήθηκε τη συνάντηση και είπε τα εξής: « Ρωτήσαμε για το θέμα την ΜΙΤ. 


Από τη ΜΙΤ ήρθε η απάντηση ότι στο πλαίσιο  του νόμου Υπηρεσιών Κρατικών Πληροφοριών οι δραστηριότητες αναφορικά με τα καθήκοντα πραγματοποιούνται μυστικά»''.

Διαψεύδει η ελληνική πλευρά


 Αυτή την απάντηση της ΜΙΤ ο Τούρκος αρθρογράφος την εκλαμβάνει  ως ''μη αρνηση'' της συνάντησης- δεν είναι όμως με κανένα τρόπο και επιβεβαίωση... 


Εδώ στην Αθήνα, από τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ σε αρμόδιες πηγές, δεν μας προέκυψε από πουθενά ότι έγινε τέτοια συνάντηση Ερντογάν- Μπίκα ούτε εκεί ούτε αλλού.

Το αντίθετο μάλιστα - το διέψευδαν κατηγορηματικά όπου απευθυνθήκαμε.

Τώρα γιατι το αφηνει ''φλου'' η ΜΙΤ ποιος ξερει; Ίσως να 'ναι τακτικη της, Ίσως να παίζουν κάποιοι περίεργα παιγνίδια.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: