Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Τα... άκουσαν Παπούλιας - Αρχιεπίσκοπος στον Αγιο Παντελεήμονα

agios panteleimonas 


Στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας που επίσημη θρησκεία είναι η Ορθόδοξη, με την άδεια και την παρουσία του προκαθημένου της, ο ιερός ναός μετετράπη σε χώρο συναυλίας και υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα στην ιστορία της. Φρικτόν ιδείν! 

Οι ορθόδοξοι πιστοί της ενορίας με πίκρα και αγανάκτηση αποδοκίμασαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τις λέξεις «Αίσχος, είσαι προδότης»! 

Την ίδια τύχη είχε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος μάλιστα αποδοκιμάστηκε πιο σκληρά αφού οι κάτοικοι φώναζαν «ο Παπούλιας στο Γουδί»! 
Για τον… φόβο των κατοίκων τα ΜΑΤ είχαν παραταχθεί πέριξ της εκκλησίας, ενώ δεν δίστασαν να συλλάβουν και Ορθόδοξο πιστό μέσα στον ιερό ναό γιατί αγανακτισμένος για αυτή τη βεβήλωση αποκάλεσε τον αρχιεπίσκοπο «προδότη».

Ήταν τέτοια η αγανάκτηση τρων ενοριτών που πολλοί δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να εκκλησιαστούν ξανά σε ένα ναό που τον μετέτρεψαν σε τζαμί. Μάλιστα κάποιοι ηλικιωμένοι μας είπαν ότι δεν θα ήθελαν να ψαλεί η κηδεία τους σε αυτό το ναό!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ευθύνη για αυτή τη βεβήλωση τη φέρει ακεραία ο Αρχιεπίσκοπος.

Στη συναυλία έδωσε και το παρών και ο Αλβανίας Αναστάσιος. Αυτή η ημέρα, ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνος, θα μείνει στην ιστορία ως αποφράδα για την Ορθοδοξία. 

Και κάτι ακόμη ενδεικτικό των αντιλήψεων που επικρατούν στους κυβερνώντες. Μετά τη συγκέντρωση στο σύνταγμα κατά της κάρτας του πολίτη, μια ομάδα αποφάσισε να κατευθυνθεί προς τον Αγιο Παντελεήμονα. 

Η Αστυνομία όμως τους απαγόρευσε την πρόσβαση με την ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ δικαιολογία ότι κρατούσαν Ελληνικές σημαίες και θα προκαλούσαν! Τα σχόλια δικά σας… 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: