Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ισότητα ζητάνε ...οι άνδρες στις Ένοπλες Δυνάμεις!



«Ισότητα των δύο φύλων»,ζητούν πλέον οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων! 

Με έγγραφό του προς την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ο ΣΥΣΜΕΔ,θέτει ζήτημα ισότητας μεταξύ των τρίτεκνων τουλάχιστον ανδρών και  γυναικών που υπηρετούν στις ΕΔ σε θέματα που έχουν να κάνουν με απαλλαγές από υπηρεσίες,ασκήσεις,διανυκτερεύσεις.

Όλα αυτά μέχρι στιγμής τα «καρπώνονται» οι γυναίκες αλλά όχι οι συζυγοί τους. Συγκεκριμένα στο έγγραφό του ο ΣΥΣΜΕΔ αναφέρει:

*Στα πλαίσια μέριμνας για το στρατιωτικό προσωπικό και ειδικότερα για συζευγμένα στελέχη του Στρατού Ξηράς που έχουν τέκνα, συνυπηρετούν και συμμετέχουν από κοινού σε δραστηριότητες ή καταστάσεις οι οποίες απαιτούν διανυκτέρευση (ασκήσεις, επιφυλακή κλπ) εξαιρουμένων των ορισθέντων σε 24ωρη υπηρεσία, προβλέπονται τα παρακάτω:

α. Να αποδεσμεύονται οι μητέρες που έχουν ανήλικα τέκνα και συμμετέχουν ταυτόχρονα με τους συζύγους τους σ ασκήσεις, επιφυλακή που απαιτούν διανυκτέρευση».


β.Να χορηγείται απαλλαγή την επομένη εικοσιτετράωρης υπηρεσίας διανυκτερεύσεως για το γυναικείο στρατιωτικό προσωπικό που έχει τρία τέκνα και άνω εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα διανύει προσχολική ηλικία και μέχρι να φοιτήσει στην Α΄ τάξη Δημοτικού Σχολείου..».


Ο ΣΥΣΜΕΔ επισημαίνει ότι στο ΠΝ επικρατεί άλλο καθεστώς που δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών και υποστηρίζει ότι “επιχειρείται 
διαφορετική αντιμετώπιση των τρίτεκνων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ των Κλάδων, αλλά και αυτών διαφορετικού φύλου. 

Σήμερα δε τα τρίτεκνα άρρενα μόνιμα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν καρπώνονται τα δικαιωματά τους.

Γι΄ αυτό και ζητάει επικαιροποίηση των υφιστάμενων θεσμικών κειμένων,αναφορικά με την αντιμετώπιση των τρίτεκνων στελεχών διαφορετικού φύλου.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: