Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Υπουργείο Δικαιοσύνης:"Μελετάμε τη καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων"!

 


Ο υπουργός δικαιοσύνης Χ.Καστανίδης θέλει να δει την Μέρκελ να ζητάει γονατιστή συγγνώμη για τις γερμανικές θηριωδίες ενώ αποκάλυψε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο εξωτερικών μελετούν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η χώρα μας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τις Γερμανικές αποζημιώσεις, διαβεβαίωσε τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης.
 
Ο Χάρης Καστανίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη δήλωσε ότι το υπουργείο του βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να βρουν τη νομική βάση για πιθανή παρέμβαση της Ελλάδας ενώ τόνισε ότι στην περίπτωση που η χώρα μας αποφασίσει να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την υπόθεση του Διστόμου, αυτό θα πρέπει να γίνει έως τις 14 Ιανουαρίου, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία προσφυγής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέβασε τους τόνους απέναντι στη Γερμανική ηγεσία, καλώντας τη να ζητήσει συγνώμη για τη θηριωδία κατά της Ελλάδας, απαντώντας με αυτό το τρόπο στις προτροπές τους η Ελλάδα να σεβαστεί τις αρχές της Ε.Ε. και να ακολουθήσει δημοσιονομική πειθαρχία. «Ιδιαίτερα αυτοί, που για την εξαγωγική τους επέκταση έδειξαν ότι δεν σέβονται ούτε αρετές ούτε καθαρτήρια» είπε χαρακτηριστικά ο Χ.Καστανίδης.

«Οι γερμανοί πρέπει να θυμηθούν ότι μας χρωστάνε και δεν τους χρωστάμε» αντέτεινε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πάντως το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα πρέπει να τεθεί από την ελληνική πολιτεία με τρόπο πειστικό και όχι να ανασύρεται ως απειλή-πυροτέχνημα,όταν εγκαλούμαστε για την κάκιστη κατάσταση των δημοσιονομικών μας.

 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: