Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Στις ακτές της Αττικής έφτασε ανενόχλητο Τουρκικό πολεμικό πλοίο!!!!

Για 11η φορά από την αρχή του χρόνου, τουρκικό πολεμικό πλοίο παραβιάζει τα όρια των Εθνικών χωρικών μας Υδάτων. 
 
Η Τουρκική Φρεγάτα SALIΗ REIS ξεκίνησε την πορεία της νοτίως της Ρόδου , κινήθηκε με δυτική πορεία νότια Κυκλάδων σε Διεθνή Ύδατα. 
 
Σήμερα το πρωί η τουρκική Φρεγάτα μπήκε εντός των Ελληνικών Εθνικών Χωρικών Υδάτων, πέρασε μεταξύ Κέας – Μακρονήσου.  
Ακολούθως απεχώρησε και τώρα βρίσκεται μεταξύ της Τενέδου και των Στενών στα Δαρδανέλλια.
Η νέα πρόκληση της Τουρκίας, έγινε ενώ είναι σε εξέλιξη η μεγαλύτερη άσκηση του πολεμικού μας Ναυτικού με το σύνολο των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων να είναι διασκορπισμένα σε ολόκληρο το Αιγαίο. 
 
Γι’ αυτό ο διάπλους της τουρκικής Φρεγάτες  εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αποκτά  πρόσθετο  διπλωματικό  και στρατιωτικό ενδιαφέρον, καθώς εκτιμάται  ότι  συνιστά προσπάθεια παρεμπόδισης της ελληνικής στρατιωτικής άσκησης.   
 
Δεν είναι απόλυτα σαφές, αν το ΥΠΕΘΑ έδωσε εντολή σε κάποιο από τα πλοία του Στόλου να επιτηρεί στενά τις κινήσεις της Τουρκικής Φρεγάτας στο Αιγαίο και μάλιστα κοντά σε ελληνικά νησιά.

Να προσθέσουμε ότι  πριν από δύο εβδομάδες, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης είχε πραγματοποιήσει πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.
 
Στο πλαίσιο των συνομιλιών με την ηγεσία των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων, ο αρχηγός ΓΕΝ είχε ζητήσει να μην γίνονται "άσκοποι" πλόες τουρκικών πολεμικών πλοίων γύρω από ελληνικά νησιά, και μάλιστα μέχρι και τις ακτές της Αττικής. 
 
Και όπως μας  είπε ο Α/ΓΕΝ,   οι Τούρκοι ναύαρχοι είχαν αντιμετωπίσει με κατανόηση ΤΟ ελληνικό αίτημα.
 
Φυσικά , το επίπεδο της κατανόηση φάνηκε πολύ καθαρά  σήμερα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: