Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Πριγκιπόπουλα της Ανατολίας η… Ευρώπη και ο Πάρις!



Ειδικού Συνεργάτη

Σε παραλήρημα βρίσκεται πλέον ο Εγκεμέν Μπαγίς. Κατά την γνώμη του, στην  Τουρκία δεν ανήκουν μόνο τα μισά πετρέλαια του Αιγαίου, αλλά και η Ευρώπη και ο Πάρις!

Έτσι, μετά την δήλωσή του περί συνεκμετάλλευσης 50-50 του Αιγαίου, τώρα υποστηρίζει ότι η Ευρώπη, από την οποία πήρε το όνομά της η γηραιά ήπειρος, ήταν… πριγκίπισσα της Ανατολίας, ενώ και το Παρίσι (Paris) προέρχεται από τον Πάρι (που έδωσε το μήλο στην Αφροδίτη), που επίσης ήταν… πρίγκιπας της Ανατολίας!

Τις εξωφρενικές αυτές δηλώσεις ο κ. Μπαγίς, ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ, τις έκανε σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ακσάμ». Είπε επί λέξει:

«Οι Ευρωπαίοι λένε  πως η Τουρκία δεν θέλει να γίνει μέλος της Ε.Ε, αλλά μικρή Αμερική. Αυτές είναι προφάσεις για να μην κάνουν την  χώρα μας πλήρες μέλος της Ε.Ε . 


Το 60% του εξαγωγικού εμπορίου μας γίνεται με χώρες της Ευρώπης και το 70% των ενεργειακών πόρων που χρειάζεται η Ευρώπη περνάει από τα σύνορά μας.  

Εξάλλου η Ευρώπη που έδωσε το όνομα της στην γηραιά ήπειρο ήταν μια πριγκίπισσα της Ανατολίας και η λέξη Paris (Παρίσι) προέρχεται από το όνομα του Πάρι, επίσης πρίγκιπα της Ανατολίας.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μπαγίς είπε:

«Δεν περιμένω καμία δραματική απόφαση από τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε στις Βρυξέλλες, γιατί οι Ευρωπαίοι βλέπουν τις προσπάθειες που κάνει η Τουρκία για το Κυπριακό και την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας»…

«Η αποκάλυψη από το WilkiLeaks  για την αντίθεση του Πάπα Βενέδικτου στην ένταξη της Τουρκίας  δεν μας ενοχλεί , γιατί δεν δίνουμε σημασία σε αυτά που βγαίνουν στη δημοσιότητα από αυτό τον Ιστότοπο».

Συμπέρασμα: Μετά τον Όμηρο και τον Ηρόδοτο (που επίσης κατά τον κ. Μπαγίς ήσαν Τούρκοι) τώρα ήλθε η ώρα να φθάσει ο πολυπράγμων υπουργός και ως τους μύθους του Πάρι και της Ευρώπης.

Άρπαξαν τις ελληνικές περιουσίες, κατέστρεψαν τα ελληνικά μνημεία, εκδίωξαν τους ελληνικούς πληθυσμούς, τώρα ήλθε η ώρα να κλέψουν και την μυθολογία!

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: