Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

"Φρένο" στο "σίφουνα" Σάφα για την Ελευσίνα.



 
Το χθεσινό ραντεβού Ευάγγελου Βενιζέλου με τον ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Ελευσίνας Νίκο Ταβουλάρη ήταν ένα ακόμη επεισόδιο στο νέο σήριαλ με πρωταγωνιστή πάλι ένα ναυπηγείο,αυτή τη φορά της Ελευσίνας. 

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τη χθεσινή συνάντηση είναι ότι ο Ν.Ταβουλάρης δεν πρόκειται να παραδοθεί εύκολα στην "επίθεση" Σάφα για εξαγορά των ναυπηγείων Ελευσίνας και φαίνεται ότι σ΄ αυτή την "επιχείρηση" έχει σύμμαχο την κυβέρνηση.

Ο Σάφα θέλει να πάρει την Ελευσίνα αναλαμβάνοντας τα χρέη της που είναι περίπου 105 εκατομμύρια ευρώ.


Ο Ταβουλάρης δείχνει τη συμφωνία που έχει με τους Γάλλους για την ναυπήγηση των έξι φρεγατών,αν και αυτό το πρόγραμμα δεν είναι "δεμένο". Ζητάει όμως ένα ποσό που σύμφωνα με πληροφορίες είναι περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ. 

Το πόσο είναι διατεθειμένος να "ρίξει" τις απαιτήσεις του είναι ένα ερώτημα αν και η άσχημη οικονομική κατάσταση της επιχείρησης δεν επιτρέπει και πολλούς ελιγμούς.

Από την άλλη ο υπουργός Άμυνας αν και κατ΄ επανάληψη έχει πει ότι δεν θέλει να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις δύο ιδιωτικών εταιρειών δείχνει ότι το κυβερνητικό ενδιαφέρον για την κατάληξη της συμφωνίας είναι έντονο. 


Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι συναντήσεις και οι συζητήσεις γίνονται στο γραφείο του στο υπουργείο.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: