Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ο Βενιζέλος καλεί Βασιλάκο στη Βουλή για εξηγήσεις!





Τα θερμά λόγια αλληλοεκτίμησης και αναγνώρισης της προσφοράς του Β.Βασιλάκου στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών ανήκουν στο παρελθόν .

Μετά από τις δηλώσεις του πρώην ΓΔΕ ,με τις οποίες χαρακτηρίζει "επιβλαβή" τη συμφωνία για ναυπηγεία Σκαραμαγκά και υποβρύχια,ο υπουργός Άμυνας ζητά από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αμυντικών Εξοπλισμών της Βουλής,να καλέσει τον κ.Βασιλάκο "προς ακρόαση"! Πως λέγανε παλιά "περάστε δια υπόθεσή σας", έτσι τώρα το λέμε ακρόαση; Η ανακοίνωση Βενιζέλου:


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος με επιστολή του (που επισυνάπτεται) προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής κ. Ευτύχιο Δαμιανάκη, ζήτησε να κληθεί προς ακρόαση από την Επιτροπή ο μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Βασιλάκος, με αφορμή πρόσφατες παρουσίες του τελευταίου στα ΜΜΕ και προκειμένου να διευκολυνθεί τόσο το Υπουργείο όσο και η Βουλή στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλεται για την εγκαθίδρυση κλίματος διαφάνειας και την εκκαθάριση συσσωρεμένων εκκρεμοτήτων του παρελθόντος.


Και η επιστολή :


Αθήνα, 13.12.2010

Κύριε Πρόεδρε,
ο μέχρι πριν λίγες εβδομάδες Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών  και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βασιλάκος, ο οποίος διορίστηκε το 2006, με δημόσιες δηλώσεις του θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας σε σχέση με συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων της τελευταίας – τουλάχιστον – δεκαπενταετίας. Ήδη για το θέμα αυτό κλήθηκε – όπως ανακοινώθηκε – να καταθέσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Θεωρώ αναγκαίο και χρήσιμο για την Επιτροπή να καλέσει σε ακρόαση τον κ. Βασιλάκο προκειμένου να την ενημερώσει για τις απόψεις και εκτιμήσεις του παραθέτοντας και όλα τα σχετικά στοιχεία.


Άλλωστε ο κ. Βασιλάκος είναι εξοικειωμένος με τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής γιατί από τη σύστασή της (με τη μορφή υποεπιτροπής) έως τώρα παρίστατο σ΄ όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις της, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουμε εδώ και 14 μήνες να εκκαθαρίσουμε συσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
                                                                        Ευάγγελος Βενιζέλος

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: