Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Συμβούλιο της Ευρώπης: Μαφιόζος ο Κοσοβάρος «πρωθυπουργός»!


Έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Συμβουλίου της Ευρώπης αποκαλύπτει το ποιόν του «πρωθυπουργού» του Κοσσυφοπεδίου, οπλαρχηγού του UCVK, Χασίμ Θάτσι.
 
Οι καταγγελίες που διατυπώνονται μέσα στο κείμενο που συνέταξε ο Ντικ Μάρτι, ειδικός ερευνητής του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι συγκλονιστικές, αν και όχι άγνωστες. Απλά, η διεθνής κοινότητα επέλεγε τη συνήθη γι’ αυτήν μέθοδο του στρουθοκαμηλισμού αγνοώντας αυτά τα οποία ήταν γνωστά στους κύκλους της INTERPOL και των μυστικών υπηρεσιών. Ο Θάτσι απειλεί Θεούς και δαίμονες, απειλώντας τον Ντικ Μάρτι με δικαστικές περιπέτειες…

Η έρευνα – μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα μία μόλις ημέρα μετά την επικράτηση του κόμματος του Χασίμ Θάτσι στις εκλογές που διεξήχθησαν στην αποσχισθείσα σερβική επαρχία την περασμένη Κυριακή, δε διστάζει να κατηγορήσει τη Δύση για συνέργεια στην εγκληματική δραστηριότητα της οικογενείας Θάτσι, με το υπό την κυριαρχία τους εγκληματικό συνδικάτο να είναι γνωστό ως «Drenica Group», αφού γνώριζε το… Θεάρεστο έργο της και έκανε «τα στραβά μάτια»…

Όταν ένας πρωθυπουργός κατονομάζεται ως επικεφαλής του οργανωμένου εγκλήματος στο Κοσσυφοπέδιο, το οποίο είναι δομημένο στο πρότυπο… της σικελικής μαφίας, τότε μόνο υπερβολικοί δεν ήταν όσοι αποκαλούσαν το σύνολο της σερβικής επαρχίας που αυτοανακήρυξε την ανεξαρτησία της από το Βελιγράδι ως «παράδεισο του οργανωμένου εγκλήματος».

Η έρευνα καταλήγει σε ανατριχιαστικά συμπεράσματα: Η οικογένεια Θάτσι ελέγχει μέσω της ισχύος των όπλων το εμπόριο ηρωίνης και εμπλέκεται στην διακίνηση οργάνων (θέμα που είχε παρουσιάσει το «defence-point.gr»), ενώ κατηγορείται ότι οργάνωσε τη μετακίνηση αιχμαλώτων του UCK, του Αλβανικού Απελευθερωτικού Στρατού (γνωστός ως KLA: Kosovo Liberation Army).

Και να προσθέσουμε κι εμείς ένα ακόμη λιθαράκι, αναφέροντας ότι κατά τη διάρκεια κατ’ επανάληψη επισκέψεων που πραγματοποιήσαμε στην περιοχή, οι πάντες αναφέρονταν στο λαθρεμπόριο καυσίμων δείχνοντας τα απλά πρατήρια βενζίνης και αποκαλύπτοντας συνωμοτικά το ρόλο της οικογενείας Θάτσι.

Αυτό που υποκρύπτεται πίσω από την αιφνιδιαστική ανάκτηση μνήμης από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η σταδιακή αλλαγή στάσης που έχει συντελεστεί στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου. Έχοντας αντιληφθεί την αδιέξοδο πολιτική που ασκούσαν τόσο καιρό και το «τέρας» που δημιούργησαν στα Βαλκάνια, επιχειρούν να απεμπλακούν.

Έχουν επίσης διαπιστώσει τόσο την θεαματική αλλαγή στάσης της σερβικής κυβέρνησης που αναπτύσσει συνεχώς τις σχέσεις της με τη Δύση και τη μετατροπή της χώρας από «μαύρη τρύπα» στην ασφάλεια (με τη Δυτική λογική) των Βαλκανίων, σε πυλώνα σταθερότητας. Πλέον, δεν αποτελεί μυστικό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν απορρίπτει τη λύση της διχοτόμησης του Κοσσυφοπεδίου, που επί της ουσίας ήταν η μόνη λογική λύση από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η άτσαλη» παρέμβαση του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση Σέρβων και Κοσοβάρων Αλβανών.

Η υπόθεση αυτή έχει ενδιαφέρον, διότι με τα σημερινά δεδομένα δημιουργεί σχίσμα ανάμεσα στις δυο όχθες του Ατλαντικού, αφού οι ΗΠΑ αντιδρούν στην προοπτική της διχοτόμησης. Το ενδεχόμενο πάντως νέων συγκρούσεων με εντελώς διαφορετικούς όρους αυτή τη φορά, δεν μπορεί να αποκλειστεί…
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: