Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ο θάνατος του Ελληνάκου (κατά το εμποράκου)

proti 


Η φωτογραφία από τα χθεσινά επεισόδια, έκανε τον γύρο του κόσμου. 

Ένας μεροκαματιάρης, να βρίσκεται στο έδαφος, θαρρείς νεκρός, με μια μεγάλη τρύπα στο κεφάλι του, σαν να είχε δεχτεί κτύπημα από ελεύθερο σκοπευτή. 

Όμως όχι. Το “εργαλείο” που του έκανε την ζημιά, ήταν είτε ένα κομμάτι μάρμαρο που βρισκόταν δίπλα του, είτε ένα σφυρί που το πήρε μαζί του φεύγοντας, αφού τελείωσε την δουλειά του, ένας από τους... κυρίους που φρόντισαν να γίνει πραγματικότητα η νοσηρή τους φαντασίωση!
Λόγος; κανένας απολύτως. Κάποιοι τόλμησαν να κάνουν λόγο για ... ατύχημα.

Ότι δήθεν η πέτρα εξοστρακίστηκε. Αυτού του είδους τα ατυχήματα, ονομάζονται απόπειρες ανθρωποκτονίας κύριοι. Κάποιοι άλλοι, με ακόμη πιο ζωώδη τρόπους είπαν ότι οι “διαδηλωτές” τον πέρασαν για “ασφαλίτη”. Σε αυτούς δεν αξίζει καν να απαντήσουμε.

Οι “υπερασπιστές” των ανθρώπινων δικαιωμάτων παραδίδονται στην χλεύη του απλού λαού, ο οποίος σοκαρισμένος είδε την φωτογραφία.
Δυστυχώς δεν την είδαν όλοι όμως. Γιατί με λιγοστές εξαιρέσεις τα περισσότερα μήντια την ... έθαψαν.

Φαντάζεστε να ήταν με ένα τέτοιο τραύμα, ξαπλωμένος στο έδαφος ένας διαδηλωτής; Αλλά θα μου πείτε, εδώ έκαναν “μούγκα” τους τέσσερεις νεκρούς στην marfin. 

Σε αυτόν, που έμοιαζε με μπάτσο κιόλας θα κολλήσουν;
Αυτή όμως ακριβώς, η φωτογραφία, είναι που δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της αριστεράς στην χώρα μας. Της μισανθρωπικής, όσο και αν βεβαιώνει για το αντίθετο, της μισαλλόδοξης και της σαδιστικής, που επιζητά την καταστροφή. 

Αυτή η εικόνα θα έπρεπε να τοιχοκολληθεί σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, για να σταματήσει τους κυρίους καθηγητές που θέλουν να το παίζουν “ινστρούχτορες” της αριστεράς.
Αυτή η φωτογραφία αποκαλύπτει πολλά για τον τρόπο όμως που λειτουργεί και το “σύστημα' γύρω μας. 

Τα δελτία ειδήσεων, δεν την έδειχναν ξανά και ξανά, προφανώς για να μην δημιουργηθεί μένος κατά των διαδηλωτών. Οι “ινστρούχτορες” που συνήθως ωρύονται αν πειραχθεί η τρίχα ενός διαδηλωτή, τώρα δεν είπαν το παραμικρό.

Οι κύριοι δημοσιογράφοι δεν την χρησιμοποίησαν στα άρθρα τους. Ήταν μια “οφθαλμαπάτη” αυτή η φωτογραφία, αφού “έγκυρα” και μεγάλα ειδησεογραφικό portal έκαναν λόγο για έναν... ελαφρά τραυματία. Ναι, δεν είδατε καλά. Ελαφρά τραυματισμένος ήταν ο άνθρωπος.

Αλλά και η ίδια η αστυνομία, που είχε πλημμυρίσει το κέντρο απέδειξε τον ρόλο της. Σκοπός της προφανώς δεν είναι να προστατέψει τους Έλληνες πολίτες, αλλά μόνο τις ... τζαμαρίες της Μεγάλης Βρετάννιας και την Βουλή.

Κάθε φορά που στο κέντρο ξεσπούν επεισόδια, χιλιάδες Έλληνες πολίτες τα βιώνουν στο πετσί τους. Η οικονομική δραστηριότητα καταρρέει και αφήνει χιλιάδες εμπόρους να ... κλαίνε την μοίρα τους. Άνθρωποι δολοφονούνται, όπως στην περίπτωση της Marfin επειδή ήταν ... απεργοσπάστες. 

Ας κάνουν ό,τι θέλουν, αρκεί να μην τολμήσουν να ανέβουν τα σκαλάκια προς την Βουλή. Γιατί μόνο εκεί γίνονται αμείλικτοι οι αστυνομικοί. Αν λίγο πιο κάτω στο Σύνταγμα σκοτώνουν στο ξύλο κάποιον άνθρωπο, γιατί είχε μια ελληνική σημαία, δεν συμβαίνει τίποτε (όπως έγινε στις διαδηλώσεις του Μαίου).
Τίποτε δεν συμβαίνει στους “διαδηλωτές – κουκουλοφόρους” όσο τρομοκρατούν απλούς ανθρώπους. Γι' αυτό άλλωστε και τους ανέχεται το σύστημα. 

Αυτή είναι η χρησιμοτητά τους. Να τρομοκρατούν τον κόσμο, για να μην διεκδικεί με διαδηλώσεις και πίεση προς το κράτος εκεί που πρέπει. Καλύτερα να τα κάνουν μερικές εκατοντάδες χουλιγκάνοι άνω κάτω κάθε τόσο, παρά να βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους, όταν πραγματικά χρειάζεται να το κάνει.

Αυτός είναι ο ρόλος τους. Και αυτό κάνουν, έχοντας απαξιώσει πλήρως στα μάτια των ελλήνων κάθε είδους λαϊκή κινητοποίηση. Κάτι που φάνηκε και με τον τρόπο που έληξαν “άδοξα” οι κινητοποιήσεις ενάντια στο μνημόνιο. 

Μια ομάδα κουκουλοφόρων, κατάφερε να “κάτσει” με το ζόρι στους καναπέδες τους, εκατομμύρια Ελλήνων. Και έτσι αυτοί που σήμερα βρίσκονται στον δρόμο, δεν είναι άλλοι πέρα από τους “επαγγελματίες” διαδηλωτές της αριστεράς.
Δημήτρης Παπαγεωργίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: