Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

"Η οικονομική κρίση και η στρατιωτική ισχύς της χώρας".



      ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ-Αντιπτέραρχος ε.α-4500 ώρες πτήσεων σε μαχητικά.


Στην ΠΑ και γενικά στις ένοπλες δυνάμεις η σωστή εκπαίδευση των στελεχών σε όλα τα επίπεδα και η διατήρηση του ηθικού των σε υψηλά επίπεδα, είναι ο μόνος τρόπος για την διατήρηση της αναγκαίας και ικανής στρατιωτικής ισχύος που θα επιτρέπει στους πολιτικούς και διπλωμάτες μας να χειριστούν αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα.


Όταν η Τουρκία, στην διπλωματία που ασκεί για να κερδίσει την μέγιστη δυνατή συμμετοχή της στην συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου χρησιμοποιεί εμφανώς το εργαλείο της στρατιωτικής της ισχύος, ως παραγωγικό και αποτελεσματικό μέσο έναντι της Ελλάδος, εμείς θα στηριχτούμε μόνο στην αποτελεσματική και παραγωγική μας διπλωματική ισχύ;


Στην σημερινή οικονομική συγκυρία της χώρας μας μία μη προσεκτική προσέγγιση των θεμάτων που άπτονται του ανθρωπίνου δυναμικού, μπορεί να μετατρέψει πολύ εύκολα την οικονομική κρίση και σε κρίση πραγματικής στρατιωτικής ισχύος της χώρας λόγο πτώσεως του ηθικού. 


Προσωπικά φοβάμαι, όμως ότι είμαστε κοντά σε αυτό και με την βοήθεια των συντεχνιακών σκοπιμοτήτων ορισμένων συναδέλφων, αλλά κυρίως λόγω των ατυχών απόψεων περί παραγωγικών και μη ειδικοτήτων της Π.Α. από πολιτικούς άνδρες ειδικού βάρους.

Οι Έλληνες αεροπόροι, με την υποστήριξη όλου του άλλου προσωπικού της ΠΑ, πέτυχαν τα τελευταία 35 χρόνια, στον πρώτο στόχο της αποστολής που δια των οργάνων της Πολιτείας και του Συντάγματος τους έθεσε ο Ελληνικός λαός που τους πληρώνει. ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ.


Έπεισαν την Τουρκία ότι δεν θα είναι cost effective για αυτήν μία θερμή προσπάθεια της στο Αιγαίο. 


Τώρα εάν αυτό είναι αντιπαραγωγικό και είναι παραγωγικά τα επιτεύγματα όλων των κυβερνήσεων αυτής της περιόδου, στην οικονομία και την διπλωματία της χώρας ας αφήσουμε να το κρίνουν ο Ελληνικός λαός και η ιστορία.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: