Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Πολύ κακό για το τίποτε

061210-athina
Τόνοι μελανιού σπαταλήθηκαν και πολύ σάλιο ξοδεύτηκε από διάφορους μεγαλο - δημοσιογράφους και εντολείς του κατεστημένου, προκειμένου να μας πείσουν για την "ιδεολογική υπόσταση" του Δεκέμβρη, όπως αρέσκονται να αποκαλούν τα προμελετημένα επεισόδια, εις μνήμην του Δεκεμβρίου του 2008. 

Τότε οργανωμένες ομάδες, εκμεταλλευόμενες ένα τραγικό περιστατικό, έκαψαν και έσπασαν την Αθήνα, αποδεικνύοντας συν τοις άλλοις και την δειλία της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που από στόματος Προκόπη Παυλόπουλου εξήγγειλε το δόγμα της "αμυντικής αστυνομίας".
 
Δύο χρόνια ντοκυμαντέρ, αναλύσεις, κείμενα, ηρωοποίηση ενός άτυχου παιδιού και παρόλα αυτά, ο κόσμος τους γύρισε στην πλάτη.

Η εικόνα της έρημης Αθήνας σήμερα το πρωί με ένα-δύο χιλιάδες άτομα να χαβαλεδιάζουν και να σπάνε για πλάκα εισόδους πολυκατοικιών και... στάσεις λεωφωρείων, αποδεικνύει την χρεωκοπία της αριστεράς.

Ναι έγιναν και κάποια επεισόδια. Έπρεπε να γίνουν, για να συνεχίσει να υφίσταται η θεωρία του Δεκέμβρη. Μακριά όμως από κάθε έννοια λαϊκής συμμετοχής. 

Ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό δεν κατέβηκε καν στο κέντρο, προτιμώντας να αποφύγει την άσκοπη ταλαιπωρία. 

Γιατί κάπως έτσι γίνονται αντιληπτές κάποιες τέτοιοι "επέτειοι". 
Ως άσκοπη ταλαιπωρία. Εν τω μεταξύ, τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες η αστυνομία, το μόνο που κατάφεραν ήταν να εμποδίσουν όσους θα το ήθελαν να κατέβουν στο κέντρο, προσθέτοντας μια ακόμη ημέρα καταστροφής για την οικονομική του δραστηριότητα.
 
Αναμένουμε και την απογευματινή πορεία, αλλά μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι θα είναι μια ακόμη στημένη αντιπαράθεση. 
Αναρωτιέται όμως κανείς. Για τους νεκρούς της MARFIN γιατί δεν διαδηλώνει κανείς; 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: