Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Φλέγεται το κέντρο της Αθήνας!

Δημοσίευση 15/12/2010 11:59 Ανανέωση 15/12/2010 15:28
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Βουλευτές και επιστημονικοί συνεργάτες της Βουλής βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε κτίριο γύρω από το κοινοβούλιο, στο οποίο στεγάζονται γραφεία βουλευτών και άλλες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου. 

Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πήρε φωτιά από μολότοφ ο πρώτος όροφος του κτιρίου, η οποία έχει πλέον σβηστεί.

Οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε τράπεζες αλλά και έξω από τη ΓΣΕΕ ενώ κάποιοι βρήκαν καταφύγιο μέσα στο Πολυτεχνείο.

Οι νεαροί εκσφενδονίζουν πέτρες και αντικείμενα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που έχουν περικυκλώσει το κτίριο. Οι περισσότεροι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία έχουν αποχωρήσει και η κατάσταση στα υπόλοιπα… μέτωπα στις περιοχές του κέντρου βαίνει προς εκτόνωση,.
 
Το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε μεγάλο πεδίο μάχης ενώ δεν θα μπορούσαν παρά να μπουν στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων σε μια εποχή λιτότητας και τα πολυτελή αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων φλέγεται στη διασταύρωση των οδών Ομήρου και Πανεπιστημίου.

Στο μεταξύ στα Προπύλαια, αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν συντονισμένη επίθεση έτσι ώστε να διαλυθούν οι διαδηλωτές. Για κάποιο χρονικό διάστημα, οι αστυνομικοί παραβίασαν τον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου προκαλώντας την αντίδραση των διαδηλωτών.

Στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων βρέθηκε και το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στο οποίο έριξαν μολότοφ ενώ έβαλαν φωτιές έξω από το κτίριο επί των οδών Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λω. Μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Κουκουλοφόροι που παρεισέφρησαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ στο υπουργείο Οικονομικών.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί μικρή πυρκαγιά στην είσοδο του κτιρίου που κατασβέστηκε άμεσα.

Παράλληλα, η πλατεία Συντάγματος έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ.

Οι μεν πετούν μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς, ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. 

Μάλιστα, προς ενίσχυσή τους έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος και αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ άρχισαν να αποχωρούν προς την Πανεπιστημίου και την Ομόνοια, από την ώρα που ξεκίνησαν τα επεισόδια.
 
Η αρχή της πορείας
Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ άρχισαν την πορεία από την πλατεία της Ομόνοιας, όπου έγινε το καθιερωμένο συλλαλητήριο και έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας υπό τη συνοδεία μπάντας.

Συγκεκριμένα, η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ έφτασε στην πλατεία Συντάγματος και πλέον κατευθύνεται προς τη Λεωφόρο Αμαλίας. Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε η πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από το Πεδίο του Άρεως προς τη Βουλή.

Μάλιστα, έχουν αποχωρήσει πλέον οι 100 περίπου πολύτεκνοι από την πλατεία Συντάγματος που επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους σε εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων της Βουλής.

Παράλληλα, η Αλέκα Παπαρήγα είχε σύντομη συνομιλία με τους εκπροσώπους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος σύντομη συνομιλία με τους εκπροσώπους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος. 

Η γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράστασή της και δήλωσε πως το ΚΚΕ είναι διατεθειμένο να παλέψει με νύχια και με δόντια προκειμένου να ανατραπεί η ισχύουσα κατάσταση.
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: