Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΟΥΡΙΕΤ.

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. ΔΡΟΥΓΟΣ
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ παραχώρησε συνέντευξη στην Τουρκική εφημερίδα ΧΟΥΡΙΕΤ και μεταξυ άλλων επέσήμανε τα εξής:
*ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ  ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
*ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΕ. ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ.(ΗΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ)

*ΣΤΑΘΕΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
*Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.
*ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΙΡΑΝ.
*ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ .ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΟΙ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
Είδε θετικά την διάθεση των δυο Τουρκικών πυροσβεστικών αεροσκαφών που συνέδραμαν στο σβήσιμο της πυρκαγιάς στο βουνό ΚΑΡΜΕΛ βόρεια της ΧΑΪΦΑΣ.
Πάντως στο προσκήνιο επανήλθαν τα σενάρια που φέρνουν ΤΟΥΡΚΙΑ και ΙΣΡΑΗΛ να προσπαθούν να βρούνε την κατάλληλη φόρμα αναθέρμανσης των σχέσεων τους, ενώ πληροφορίες μου φέρουν την εμπλοκή 3 κορυφαίων διπλωματών των ΗΠΑ να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο…
πηγη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να φέρουμαι τους ρώσους στο Αιγαίο, οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πλέον ανοιχτά την τουρκία, αυτό δεν μπορούμε επιτέλους να το καταλάβουμε, να τους διώξουμε απο την σούδα τώρα όσο είναι καιρός , πολύ πιθανόν να πουλάνε και πληροφορίες σε τούρκους....