Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Άρχισε η "μάχη της τσιπούρας" στα Ίμια!

 


Ξανά- μανά τα ιδια κόλπα στα Ίμια οι Τουρκοι εξαιτίας της αλιείας της τσιπούρας που είναι η εποχή της Δεκέμβριο και Ιανουάριο. 

Δεν είναι μόνο ότι πάνε παρανόμως για ψάρεμα στα ελληνικά νέρα, βγαίνουν και φωνάζουν ότι τους παραβιάζουμε για να εδραιώσουν τη θεωρία περί δήθεν'' γκρίζων ζωνών''.

 Σύμφωνα  λοιπον με  δημοσιεύματα της Vatan και της Μilliyet , που εμφανίζουν τον ιδιοκτήτη ως .. παράνομο επισκέπτη, ελληνικά αλιευτικά ...προσέγγισαν στις βραχονησίδες Ίμια. Τα αλιευτικά συνοδεύονταν από σκάφος του ελληνικού λιμενικού, το οποίο ήλθε ....αντιμέτωπο με πλοίο του τουρκικού λιμενικού. Το όλο συμβάν διήρκεσε γράφουν,  περίπου 45 λεπτά και έληξε με την ...αποχώρηση των ψαράδων προς την Καλόλιμνο. 

Στην περιοχή των Ιμίων βρίσκονται 13 ελληνικά αλιευτικά σκάφη ενώ περιπολούν ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού και ένα του τουρκικού λιμενικού.

Η Μilliyet (έκδοση Κωνσταντινούπολης) υποστηριζει ότι  ελληνικά αλιευτικά - πρσεξτε - ''εισχώρησαν'' στα τουρκικά χωρικά ύδατα και ''αποπειράθηκαν'' να απλώσουν τα δίχτυα τους. Σκάφος του τουρκικού λιμενικού που έσπευσε στην περιοχή τα ''παρεμπόδισε''. 

Κατά την προσπάθειά του αυτή - προσεξτε, παλι - ''παρενοχλήθηκε'' από σκάφος του ελληνικού λιμενικού. 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, τα πληρώματα των δύο σκαφών είχαν βγει στο κατάστρωμα. 

Και οι δυο εφημεριδες κάνουν λόγο για ένταση στο Αιγαίο λόγω της αλιείας της τσιπούρας, ενω οι τίτλοι τους ειναι : «Ξανά καυγάς για την τσιπούρα» και «Ένταση (εξαιτίας) της τσιπούρας στο Αιγαίο», αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: