Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


Εφ. Μπιρλίκ   16-12-2010
B.T.T.A.D.K. : ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ 

Μετά τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη σχετικά με την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, ήρθε γραπτή ανακοίνωση από την Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨Συνιστούμε να επανεξετάσει τις απόψεις και τις ανακοινώσεις του σχετικά με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με κατάπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη -που είναι από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας μας- σχετικά με την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Θέλουμε να τονίσουμε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης με ανησυχία και έκπληξη είδαν τον κύριο Θεοδωράκη να δείχνει την μειονότητα μας ως εθνικό κίνδυνο.   

Η Συμβουλευτική Επιτροπή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζει με ανησυχία και απογοήτευση τέτοιου είδους δηλώσεις που στοχοποιούνε  και εντάσσουν στους κινδύνους την Τουρκική Κοινότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία σέβεται απόλυτα το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας.   

Λαμβάνοντας υπόψιν πως ο κύριος Θεοδωράκης είναι ένας παγκόσμιος καλλιτέχνης ο οποίος προσπαθεί να δείξει  τον δρόμο στον κόσμο, συνιστούμε να επανεξετάσει τις απόψεις και τις ανακοινώσεις του σχετικά με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, των οποίων τα δικαιώματα είναι εγγυημένα από διεθνείς συνθήκες και σύμφωνα, και θα έπρεπε με βάση τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να στηριχθούνε στο θέμα της ελευθερίας έκφρασης, του συνεταιρίζεσθαι καθώς και στην διαφύλαξη και ανάπτυξη του πολιτισμού τους. 

Θέλουμε να τονίσουμε πως τέτοιου είδους ανακοινώσεις έρχονται σε αντίθεση με τον στόχο για δημοκρατία και ομαλή συμβίωση στην περιοχή μας και στην χώρα μας      
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Σχόλιο : Το κακό κατά την γνώμη μας δεν είναι οι δηλώσεις του Θεοδωράκη (που να αγιάσει το στόμα του) , αλλά το ότι παρόμοιες δηλώσεις (για κλείσιμο προξενείου) δεν έχουν κάνει ακόμη πολλοί άλλοι Έλληνες πολιτικοί. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: