Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Δέκα συλλήψεις για τα επεισόδια


 Στον απόηχο της σφοδρής επίθεσης στον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και στην έρευνα που παρήγγειλε ο εισαγγελέας για τον τραυματισμό του, η χθεσινή συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. 

Χιλιάδες κόσμου πλημύρισαν κάθε κεντρικό δρόμο της πόλης, χωρίς ωστόσο να απουσιάζουν τα επεισόδια, οι συλλήψεις και τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών.

Συνολικά δέκα άτομα συνελήφθησαν τα οποία αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα ενώ έγινα 23 συνολικά προσαγωγές. 

Από τα χθεσινά επεισόδια τραυματίστηκε με σοβαρά εγκαύματα ένας αστυνομικός απόέμολότοφ ενώ σύμφωνα με τον απολογισμό της επόμενης μέρας, κάηκαν 3 περιπολικά, δυο μοτοσικλέτες αστυνομικών και 3 επιβατικά οχήματα.

Την ώρα που περίπου 10.000 κόσμου από την πορεία του ΠΑΜΕ ολοκλήρωναν την πορεία τους στην Αμαλίας, πλήθος χιλιάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στην πορεία συνδικάτων και αριστερών οργανώσεων είχαν καταλάβει όλη τη Σταδίου με αποτέλεσμα να «αναγκάσουν» τους διαδηλωτές που μετείχαν στη πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να περιμένουν για τουλάχιστον μια ώρα στην Ομόνοια.

Το κέντρο μετατράπηκε ξανά σε πεδίο μάχης. Γύρω στη 14:00 η πλατεία Συντάγματος γινόταν το επίκεντρο των επεισοδίων τα οποία αργότερα επεκτάθηκαν στην Πανεπιστημίου.

Οι διαδηλωτές έκαναν ρίψεις μολότοφ εναντίων δυνάμεων των ΜΑΤ, κάηκαν αυτοκίνητα, κάδοι, μοτοσικλέτες. Κουκουλοφόροι εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ σε όλο το μήκος της πλατείας Συντάγματος. 

Από τις επιθέσεις καταστράφηκαν οι τζαμαρίες σε έξι καταστήματα και τέσσερα γραφεία.

Επεισόδια ακολούθησαν και μετά τη λήξη της πορείας στα Προπύλαια. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών που ήταν τόσο έντονη που το σύνολο των διαδηλωτών αντιμετώπισε πρόβλημα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: