Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Τι όπλα μπορούμε να αγοράσουμε για τα F 16 από Ισραήλ.




Το δημοσίευμα της Jerusalem Post,σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις για την πώληση από το Ισραήλ στην Ελλάδα,όπλων για τα μαχητικά αεροσκάφη,έρχεται να προστεθεί στη σχετική φημολογία που ξεκίνησε αμέσως μετά από την σύσφιξη των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων.

Δεν πρόκειται απλά για φήμες. 
Είναι αλήθεια ότι αυτό που "καίει" περισσότερο το Ισραήλ ,είναι να εξασφαλίσει ζωτικό χώρο για να ασκούνται οι αεροπορικές του κυρίως δυνάμεις κι όχι μόνο. 
Αυτό το πήρε από τη πρώτη στιγμή.

Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα αποφάσισε να αναζητήσει έναν τουλάχιστον ισχυρό σύμμαχο στη περιοχή.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι οι ισραηλινοί που έχουν μία πολύ σοβαρή αμυντική βιομηχανία δεν έχουν στο μυαλό τους και τις …"μπίζνες". 

Κάποια από τα "προϊόντα" που παράγει η βιομηχανία τους,ειδικά στο τομέα των αεροπορικών όπλων θα ενδιέφεραν σοβαρά την ελληνική ΠΑ,αν στον "κουμπαρά" υπήρχαν χρήματα. 
Ποια είναι αυτά τα όπλα:
*Το AGM-142 Popeye. Έχει σχεδιαστεί για επίθεση ακριβείας εναντίον στόχων από μεγάλες αποστάσεις.

Καθοδηγείται από αδρανειακό σύστημα και στην τελική φάση μέσω τηλεοπτικής εικόνας ή μέσω υπερύθρων

*Τα σύστημα καθοδήγησης SPICE το οποίο τοποθετείται στις βόμβες γενικής χρήσης που υπάρχουν στο ελληνικό οπλοστάσιο (σε μορφή kit) και αυξάνει τρομακτικά τόσο την ακρίβεια προσβολής στόχων εδάφους όσο και το βεληνεκές τους (πάνω από 30 ΝΜ).Αποτέλεσμα είναι η καταστροφή στόχων από απόσταση με λιγότερες δυνάμεις.


*Το Delilah είναι ένα αέρος εδάφους-stand-off βλήμα τύπου κρουζ που επιτρέπει την προσβολή καλά κρυμμένων απειλών, καθώς και την προσβολή κινούμενων στόχων, καθιστώντας το ιδανικό για την καταστροφή των SAM .Με δραστικό βεληνεκές 250 χιλιόμετρα μπορεί να καταστρέψει στόχους τόσο στην θάλασσα όσο και στην ξηρά.. 

Ο πύραυλος μπορεί να εφοδιαστεί με μια ποικιλία από κεφαλές 

*Συστήματα σκόπευσης κατάδειξης (Targeting Pods) τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στα αεροσκάφη F-16 να επιχειρούν με απόλυτη ακρίβεια ημέρα και νύχτα.

Τα συγκεκριμένα ατρακτίδια συνδυαζόμενα με αντίστοιχα όπλα ακριβείας που διαθέτει η Ισραηλινή ΠΑ είναι εξαιρετικός συνδυασμός.

*Συμμετοχή εταιρειών από το Ισραήλ σε πιθανές αναβαθμίσεις Α/Φ F-16 λόγω της εξειδίκευσής τους στα ηλεκτρονικά των υπόψη αεροσκαφών,επίσης θα ενδιέφεραν.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: