Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Αλβανική TV: Η Ελλάδα «γενναιόδωρη» με τους ξένους

Η Ελλάδα προβαίνει σε ταχύτατες χορηγήσεις αδειών παραμονής σε μετανάστες, οι οποίοι είναι άνεργοι, μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολλοί Αλβανοί.

Το ελληνικό υπουργείο Εργασίας, ανακοίνωσε ότι θα επιταχύνει τις διαδικασίες χορήγησης αδειών παραμονής σε όσους κατόχους έχουν λήξει, αλλά και σε εκείνους τους μετανάστες που δεν μπορούν να την ανανεώσουν, επειδή είναι άνεργοι και δεν μπορούν να υποβάλλουν τον απαιτούμενο αριθμό ημερών κοινωνικής ασφάλισης.

Τη γνωστοποίηση έκανε η ίδια η  αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, σε ομιλία της αναφερόμενη στις δραστηριότητες της, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας των Μεταναστών.

Από την απόφαση αυτή θα ωφεληθούν πολλοί Αλβανοί μετανάστες, οι οποίοι, λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, έχουν χάσει τις δουλειές τους, ενώ είναι γνωστό ότι ως προϋπόθεση για την ανανέωση της άδειας έχει καθοριστεί αυξημένος αριθμός ημερών κοινωνικής ασφάλισης.

Επίσης, με την απόφαση αυτή, επωφελούνται πολλοί μετανάστες που εργάζονται στη ‘μαύρη’ στην Ελλάδα και δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για άδεια παραμονής.

«Η απομόνωση των νόμιμων μεταναστών από την απασχόληση, υπονομεύει την ελληνική κοινωνία, από  οικονομικής πλευράς, ενώ συγχρόνως προκαλείται φοροδιαφυγή δημιουργώντας και μέσα στην κοινωνία αντικρουόμενες ομάδες και περιοχές ‘γκέτο’ κυρίως μέσα στις μεγαλουπόλεις», δήλωσε η ελληνίδα αναπληρωτής υπουργός.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, καταπολέμησης της ‘μαύρης’ εργασίας, η κυβέρνηση Παπανδρέου θα φέρει προς έγκριση ένα νόμο βάσει του οποίου οι εργοδότες μέσω ηλεκτρονικής κάρτας θα δηλώνουν τις θέσεις εργασίας τις οποίες παρέχουν και θα έχουν μια μείωση 10% στις υποχρεώσεις τους στην κοινωνική ασφάλιση.

--

Τίτλος: «Greqia, “zemërgjerë” me të huajt»

Άντληση: “Top Channel”, 20.12.2010, 20:10

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: