Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Γράμμα απόγνωσης Ελλήνων από Αφγανιστάν νο 2: ακούει κανείς στο ΥΕΘΑ;

Πριν από μερικές ημέρες το Onalert, δημοσίευσε επιστολή στρατιωτών από το Αφγανιστάν,με την οποία πρώτα απ΄ όλα έθεταν θέμα ασφάλειάς τους! 

Κανείς από το υπουργείο Άμυνας,το ΓΕΕΘΑ ή το ΓΕΣ δεν έδειξε να συγκινείτε ιδιαίτερα. 

Γι΄ αυτό και οι στρατιώτες αναγκάστηκαν να μας στείλουν μέσω του Δικτύου Σπάρτακος και δεύτερη επιστολή ,μήπως και κάποιος από το Χολαργό ευαισθητοποιηθεί. Τη δημοσιεύουμε ολόκληρη ελπίζοντας ότι θα έχει κάποιο αποτέλεσμα,πριν όπως πολύ σωστά επισημαίνει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων είναι πολύ αργά.

«Ευχαριστούμε για τη δημοσίευση του μηνύματος μας πριν από 12 μέρες από το Pol-e-Charki.

Είμαστε οι 18 Έλληνες στρατιωτικοί στο Αφγανιστάν που εκπαιδεύουμε αντίστοιχους Αφγανούς.

Θέλουμε με το νέο αυτό μήνυμα να τονίσουμε τα εξής: οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν πλήρως. Από τα δωμάτια-κελιά του Pol-e-Charki μας έφεραν και τους 18 σε μια σκηνή (!) στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ. 

Για να καταλάβουν όλοι τι γίνεται εδώ, αρκεί να πούμε ότι εδώ διαμένουν χιλιάδες στρατιωτικοί κρατών του ΝΑΤΟ σε κτίρια με δωμάτια χωρητικότητας 2-3 ατόμων, καθώς και σκηνές όπου μένουν προσωρινά (1-2 μέρες) όσοι στρατιωτικοί αναμένουν πτήσεις.

Εμείς είμαστε και οι 18 σε μια σκηνή μόνιμα για τους επόμενους 3 μήνες στοιβαγμένοι
σαν ζώα, σε ένα χώρο χωρίς ντουλάπες, όπου παντού υπάρχουν βαλίτσες, απλωμένες πετσέτες και ρούχα! Τα μπάνια είναι στα 20 μέτρα, χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες άτομα καθημερινά και είναι επικίνδυνα για την υγεία μας.

Το εσωτερικό της σκηνής μια έχει ζέστη και μια κρύο, ενώ η θερμοκρασία έξω πέφτει
υπό του μηδενός το βράδυ. Όσο για ασφάλεια, πέτρες να μας ρίξουν, κάποιος θα τραυματιστεί. Και εκεί μέσα κύριοι βάλατε 18 Έλληνες, τη στιγμή που όχι μόνο οι ξένοι αλλά και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται στην Καμπούλ διαθέτουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Αυτοί οι 18 δηλαδή σε τι διαφέρουν από τους υπόλοιπους, τη στιγμή μάλιστα που έχουν έρθει για χρονικό διάστημα διπλάσιο από αυτούς;

Και το ωραίο είναι ότι δεν συγκινείται κανείς.
Σε κανέναν δεν καίγεται καρφάκι.

Ευχαριστούμε και τους υπεύθυνους του TESAF που αντί του δικαιούμενου ποσού 300 ευρώ ανά μήνα για τα τρέχοντα έξοδα μας, μας έστειλαν χωρίς να ρωτήσουν κανένα από 100 ευρώ για 2 μήνες (!) με αποτέλεσμα ο ένας να δανείζεται από τον άλλο!
Το ζητούμενο κύριοι δεν είναι οι ανέσεις αλλά οι ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Η απόλυτη ξευτίλα συνεχίζεται και σας ευχαριστούμε για την κοροιδία».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: