Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

"Ο φασισμός επί θύραις". Άρθρο Σ.Καλεντερίδη στη ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ

 


Του Σάββα Καλεντερίδη

Η εφημερίδα μας υποσχέθηκε στους αναγνώστες της ότι θα μείνει μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες, πράγμα που τηρήσαμε τα δυο χρόνια της κυκλοφορίας μας. 

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι περάσαμε ευρωεκλογές, εθνικές και πρόσφατα δημοτικές-περιφερειακής εκλογές, χωρίς να εμπλακούμε καθ’ οιανδήποτε τρόπο σ’ αυτές, παρότι θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε οικονομικά την εφημερίδα μας, μέσα από διαφημίσεις υποψηφίων βουλευτών, δημάρχων, περιφερειαρχών, συμβούλων κλπ.

Δεν ψέγουμε άλλες εφημερίδες ή έντυπα που τυχόν το έκαναν, εμείς όμως το αποφύγαμε για λόγους αρχής και επειδή θέλουμε οι αναγνώστες και φίλοι της Ποντιακής Γνώμης, ανεξάρτητα από το πού ανήκουν κομματικά και ιδεολογικά, να νοιώθουν ότι αυτή η εφημερίδα είναι πραγματικά δική τους. Με άλλα λόγια, η εφημερίδα δεν έχει πολιτική ή μάλλον κομματική γραμμή.


Αισθανόμαστε όμως την υποχρέωση να αναφερθούμε στο ενδεχόμενο της αλλαγής της ονομασίας της οδού Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ, κάτι που έγινε και στο παρελθόν -κάκιστα κατά την άποψή μας- από την κυβέρνηση Μεταξά, και στο ενδεχόμενο ανέγερσης μνημείου της Επανάστασης των Νεοτούρκων στη Θεσσαλονίκη, με βάση τις προεκλογικές και μετεκλογικές δηλώσεις του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρη.


Την άποψή μας για τις συγκεκριμένες θέσεις του κ. Μπουτάρη την έχουμε εκφράσει. Είναι ό,τι χειρότερο και ό,τι πιο κυνικό έχει εκφραστεί από Έλληνα πολιτικό τη νεώτερη περίοδο για το θέμα αυτό.


Εμείς σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού της Θεσσαλονίκης και ειλικρινά ευχόμαστε στον κ. Μπουτάρη να διοικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης με τρόπο που να συμβάλλει στην πραγματική πρόοδο της πόλης και των πολιτών της.


Θεωρούμε, όμως, ότι η υποστήριξη τέτοιων θέσεων, που ισοδυναμούν με την παλινόρθωση του φασισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης, πέρα από το τεράστιο ζήτημα της ασέβειας στα εκατομμύρια των νεκρών που προκάλεσαν οι Νεότουρκοι, ο Κεμάλ και οι Κεμαλιστές, δημιουργούν συνθήκες αναταραχής και ανωμαλίας, που μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να οδηγήσουν τον οργανωμένο ποντιακό χώρο σε ένα άνευ προηγουμένου πισωγύρισμα.


Γι’ αυτό επιβάλλεται, ο οργανωμένος ποντιακός χώρος, η ΠΟΕ, που εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων, τα άλλα δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια σωματεία, οι προσωπικότητες και τα ΜΜΕ, να χειριστούμε το θέμα με απόλυτη υπευθυνότητα. 

Το λέμε αυτό γιατί οι Κεμαλιστές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, φασιστοειδή που έχουν ενδυθεί την προβιά του ‘προοδευτικού’, περιμένουν ακραίες αντιδράσεις και καιροφυλακτούν να κάνουν πράξη το ‘όραμά’ τους, που είναι να αποδείξουν και να καταδείξουν στα μάτια του ελληνικού λαού ότι ο οργανωμένος ποντιακός χώρος αποτελεί μια σκοταδιστική, συντηρητική τροχοπέδη για την ‘προοδευτική’ εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

Παρήγορο είναι πάντως το γεγονός ότι αυτοί δεν θεωρούν -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- τα σωματεία μας τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως ήδη πράττουν οι συνοδοιπόροι τους Κεμαλιστές της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης.
Προσοχή αδέλφια, τα μάτια μας δεκατέσσερα!

infognomonpolitics.blogspot.com/2010/12/blog-post_689.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: