Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ιαπωνικό παράδειγμα προς μίμηση για Έλληνες πολιτικούς κ.λπ…


Μεγάλο σκάνδαλο παράνομων προμηθειών ανακαλύφθηκε πρόσφατα στις Αεροπορικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας.
 
Αξιωματούχοι μετέφεραν χρήματα από κωδικούς που αφορούσαν τη συντήρηση αεροσκαφών, τις τηλεπικοινωνίες και τις υπηρεσίες υποστήριξης των βάσεων, σε αντίστοιχους για την προμήθεια μη αναγκαίου εξοπλισμού γραφείων και επιπλέον υπήρξε στήριξη συγκεκριμένων προμηθευτών.


Μας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Σίγουρα ναι. Ας δούμε πως οι απόγονοι των Σαμουράι αντιμετώπισαν τη διαπλοκή, για να σκεφτούμε πως οι Έλληνες υποστηρικτές της παράδοσης, εθίμου πλέον, της «Κερκόπορτας», αντιμετωπίζουν αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ο Αρχηγός των Αεροπορικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας καθαιρέθηκε από το αξίωμά του. Μαζί του και άλλοι 49 αξιωματικοί. 

Η έρευνα οδήγησε στην αναδιοργάνωση της υπηρεσίας προμηθειών της Ιαπωνικής Αεροπορίας. 

Πέντε από τις εταιρείες προμηθειών πλήρωσαν εκατομμύρια σε πρόστιμα. 

Οι απόστρατοι αξιωματικοί που εργάζονταν για τις εταιρείες αυτές, εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση και επιπλέον δε μπορούν να δουλέψουν για αυτές για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Τέτοια παραδείγματα κάνουν την ξεφτίλα της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και των συνεργών (χρειάζονται δύο για τον χορό) εντός των Ενόπλων Δυνάμεων να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερη. 

Και να σκεφτούν οι αναγνώστες μας, ότι τα μεγάλα σκάνδαλα, συνήθως βοηθούν για την εστίαση της προσοχής στις μεγάλες και πολυδάπανες προμήθειες, ενώ οι απατεώνες και οι ξεφτιλισμένοι – «ψιλικατζήδες», κρύβονται στα χαμηλά, και είναι ικανοί να κλέψουν ακόμα και 50 ευρώ…

Οι καταγγελίες και τα περιστατικά που γνωρίζουμε είναι πάμπολλα. Το πρόβλημα είναι ότι με τον φόβο μην διασυρθεί ο κάθε κλάδος που εμπλέκεται, τα ζητήματα αυτά διευθετούνται σιωπηρά με την τιμωρία των ενόχων, χάνοντας όμως έτσι το πολυπόθητο αποτρεπτικό αποτέλεσμα στο οποίο υποτίθεται πως θα πρέπει να αποσκοπεί κάθε επιβαλλόμενη ποινή…

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: