Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Την παραίτηση του Α/ΓΕΝ ζήτησε ο Γ.Καρατζαφέρης μετά τις αποκαλύψεις του defencenet.gr


Την παραίτηση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Δημήτρη Ελευσινιώτη, ζήτησε επικαλούμενος τον κώδικα τιμής του Πολεμικού Ναυτικού, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός του Γιώργου Καρατζαφέρη, μετά τις αποκαλύψεις του defencenet.gr για το "ξεφλούδισμα" του υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S120) στο παρθενικό του ταξίδι από το Κίελο στην Σαλαμίνα, ενώ σχεδόν όλος ο τύπος σήμερα ασχολείται με τις αποκαλύψεις του defencenet.gr. Ιδού η δήλωση του ΛΑΟΣ:
"Ο ΛΑ.Ο.Σ. είχε επιμείνει τόσο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όσο και στην Ολομέλεια να ζητηθεί η διαβεβαίωση του Αρχηγού ΓΕΝ ότι είχε εξετασθεί το υποβρύχιο Παπανικολής και είχε βρεθεί πλήρως αξιόπλοο.
Ο Αρχηγός πλέον είναι έκθετος. 

Γνωρίζει πολύ καλά από τον Κώδικα Τιμής τι πρέπει να πράξει".
Aνακοίνωση με την οποία ζητεί εξηγήσεις και υιοθετεί πλήρως το δημοσίευμα του defencenet.gr εξέδωσε και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης 

Στην ανακοίνωση της Ν.Δ. αναφέρονται τα εξής: "
"
Με αφορμή τα νέα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Υποβρύχιο “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ”, ο Θ.Λεονταρίδης δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας γίνεται η τελετή υποδοχής του πολύπαθου Υποβρυχίου “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ”.

Το Υποβρύχιο αυτό, κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού προς την χώρα μας, υπέστη ζημίες, απώλειες και αποκολλήσεις  υλικών και οργάνων με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί στα  Ναυπηγεία  Σκαραμαγκά  πρώτα για επιδιορθώσεις.
Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, χαρακτήρισε συνηθισμένα αυτά τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο υποβρύχιο στο πρώτο του ταξίδι. 
Ζητούμε από την κυβέρνηση να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό υπεύθυνα για την κατάσταση του υποβρυχίου “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ”, για το είδος των ζημιών που προκληθήκαν  και για κάθε τι που αφορά στο αξιόπλοο και αξιόμαχό του.
Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια την αλήθεια».
 
Σήμερα στην Σαλαμίνα  κατά την παραλαβή του υποβρυχίου, το κλίμα θύμιζε περισσότερο κηδεία παρά πάρτι, καθώς οι αποκαλύψεις του defencenet.gr σκίαζαν την ατμόσφαιρα.
Ιδού και τα δημοσιεύματα:
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Δεν υπάρχουν σχόλια: