Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

HΠΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπ. Ομπάμα, με τον Ρ. Τ. Ερντογάν, αναφορικά με τις διαρροές στο WikiLeaks και το πλήγμα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις


Οι ΗΠΑ και η Τουρκία έχουν την πρόθεση να παρατείνουν την στενή συνεργασία τους παρά την δημοσιοποίηση μυστικών εγγράφων της αμερικανικής διπλωματίας από τον ιστότοπο του Wikileaks , πολλά εκ των οποίων έφυγαν από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα.
    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο τούρκος πρωθυπουργός Ρατζίπ Ερντογάν συμφώνησαν ότι οι αποκαλύψεις του Wikileaks δεν πρόκειται να επηρεάσουν ή να πλήξουν τις σχέσεις τους, ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο.


    Ο κ. Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ερντογάν εκφράζοντάς του, τη λύπη του για τις αποκαλύψεις ενώ εξέφρασε και ανησυχία για τις δραστηριότητες όσων χρησιμοποιούν το ιντερνετ για μη παραγωγικούς σκοπούς.


    Η δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων για το πώς βλέπουν οι αμερικανοί διπλωμάτες την κατάσταση και τους πολιτικούς στην Τουρκία, σκίασε έντονα τις σχέσεις των δύο πλευρών τις τελευταίες ημέρες.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: