Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Η 1η φωτογραφία τζιχαντιστή στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας με σημαία της ISIS

c-
Πριν λίγες ώρες το Ισλαμικό κράτος διοχέτευσε και νέες φωτογραφίες από τους κατεχόμενους αρχαιολογικούς χώρους με το μπαιράκι της να ανεμίζει και τζιχαντιστή με σημαία να καταπατά τις ελληνιστικές αρχαιότητες. 


Το ελληνικό όνομα «Παλμύρα» αποτελεί μετάφραση του αρχικού αραμαϊκού ονόματος Tadmor, που σημαίνει «πόλη των Φοινίκων »


suhsush

Παλμύρα τι μαγικό όνομα ! 
Συνδυάζει την ευεληξία του φοίνικα (palme στα γαλλικά ) στον ήχο της λύρας (lyre) αναφωνεί αρθρογράφος της Τribune de Genéve με μελαγχολία για τα σύγχρονα δεινά της πόλης.


Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την Παλμύρα στις 21 Μάη μετά από αιματηρή επίθεση που κράτησε 9 ημέρες.


Προχώρησε σε μαζικούς σφαγιασμούς κατοίκων 400 σύμφωνα με τα συριακά μέσα 217 σύμφωνα με την ΜΚΟ του Λονδίνου που υποστηρίζει την ψευδεπίγραφη αυτοαπαοκαλούμενη Συριακή αντιπολίτευση.

CGDdF3aVEAA2ROi
Το τελευταίο 24ωρο το ίδιο μέσο διέρρευσε την είδηση ότι το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε ομαδική εκτέλεση 20 ατόμων στο  αμφιθέατρο του αρχαιολογικού χώρου παρουσία πλήθους αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί το ανάλογο υλικό τεκμηρίωσης.

SQUSHUOHUQS

H oργάνωση στη σειρά των νέων φωτογραφιών που δημοσίευσε ως διακινούμενος από το ισλαμικό Κράτος της Χομς και με τίτλο η Αρχαία Παλμύρα περιλαμβάνει και φωτογραφεία από το Μουσείο όπου εμφανώς έχει παραβιαστεί λείπουν ως και οι μεντεσέδες από τις πόρτες και υπάρχουν καταστροφές.

οι φυλακές στη παλμύρα
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: