Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Κοινό Μέτωπο Σερβίας και Ελλάδας στο τομέα της αντιτρομοκρατίας ( UCK-ISIS)

ELLAS _ SERVIA
Δύο χώρες με πολύ καλές σχέσεις , όπως είναι η Ελλάδα και η Σερβία, « προετοιμάζονται» , για τα επερχόμενα  γεγονότα στα Βαλκάνια .



Η συνεργασία αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες  δεν «διατυμπανίζεται», αλλά είναι ουσιαστική και αφορά,  στην έντονη  παρουσία  των Αλβανών του UCK , και των Τζιχαντιστών που εισέρχονται μαζί με τους πρόσφυγες από την Συρία, στα Βαλκάνια .

Η Σερβία διαθέτει  άλλωστε «  μια καλή βάση δεδομένων» και για τις δύο αυτές περιπτώσεις.


Επισημαίνουμε εδώ την επίσκεψη στην χώρα μας πριν κάποιους μήνες,  του Ταξιάρχου  Slavoljub Dabic Διευθυντή Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας 
.  
 Η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δυο χωρών είναι ουσιαστική τόσο για την Σερβία όσο και για την Ελλάδα.


Ο υπουργός  Εσωτερικών της Σερβίας Νέμπογισα Στεφάνοβιτς και ο πρέσβης της Ελλάδας Κωνσταντίνος Οικονομίδης είχαν συζητήσεις  στο Βελιγράδι , που αφορούσαν την συνεργασία των δύο χωρών σχετικά με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και για τον εσωτερικό έλεγχο των Υπουργείων Εσωτερικών των δύο χωρών.


Όπως αναφέρεται από το Υπουργείο Εσωτερικών Σερβίας ο Έλληνας Πρέσβης  μετέφερε τη θέση της Ελλάδος σχετικά με την υποστήριξη της Σερβίας, στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και σχετικά με το κεφάλαιο 24.


«Είχαμε συζητήσεις για την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης της οργανωμένης εγκληματικότητας, λαθρεμπορίου ναρκωτικών, παράνομων μεταναστών, τρομοκρατίας  και για τον εσωτερικό έλεγχο των Υπουργείων Εσωτερικών των δύο χωρών», δήλωσε ο Σέρβος υπουργός μετά τη συνάντηση.


Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,τα Βαλκάνια «βράζουν», από την δραστηριοποίηση του αλβανικού εθνικισμού, το παράνομο εμπόριο, όπλων , λευκής σαρκός, τσιγάρων, και πολλών  άλλων παρανομιών που ανθούν στην περιοχή λόγω της οικονομικής κρίσης .


Τόσο η Ελλάδα , όσο και η Σερβία αποτελούν κομβικές χώρες διέλευσης και διακίνησης όλων των παραπάνω.  


Το ζητήματα αυτά σε συνδυασμό με μία πιθανή ανάφλεξη στην ΠΓΔΜ , ανησυχούν τις υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά και τις κυβερνήσεις των  δύο χωρών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: