Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πώς η Σαουδική Αραβία θέλει να εξισλαμίσει όλη τη Δύση

islam1-600X381
O Α. Κάρλμπομ (Aje Carlbom), καθηγητής της κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάλμε στη Σουηδία, εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για τον ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στη διάδοση και στον προσηλυτισμό στο Ισλάμ στη Σουηδία.

Με άρθρο του στη σουηδική εφημερίδα Dagens Samhälle, ο καθηγητής Κάρλμπομ είπε ότι η Σαουδική Αραβία από τη δεκαετία του 1970 έχει ξεκινήσει να διαδίδει τον Σαλαφισμό και τον Ουαχαμπισμό παγκοσμίως. 

Πρόκειται για το ορθόδοξο, κατά γράμμα, Ισλάμ αυτό της Σαουδικής Αραβίας και επηρεάζει πολλούς νέους μουσουλμάνους, οι οποίοι στη συνέχεια αισθάνονται ότι πρέπει να εξισλαμίσουν και τις χώρες που βρίσκονται ως μετανάστες ή παιδιά μεταναστών.


Η όλη επιχείριση εξάπλωσης του Ισλάμ από τη Σαουδική Αραβία οργανώνεται και συντονίζεται από μια ΜΚΟ, τον Μουσουλμανικό Παγκόσμιο Συναπισμό (Muslim World League – MWL), η οποία ΜΚΟ έχει 30 υποκαταστήματα σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη μας. 


Η MWL κυρίως χρηματοδοτεί τη διάδοση του Ισλάμ παγκοσμίως.
Πρόσφατα στη Σουηδία κυκλοφόρησε και μια έκδοση του Κορανίου στα σουηδικά, απευθείας πληρωμένη από τη Σαουδική Αραβία. 


Επίσης, η ίδια ΜΚΟ χρηματοδοτεί την οικοδόμηση τζαμιών και ισλαμικών κέντρων.
Το μεγάλο τζαμί στο Μάλμε της Σουηδίας χρηματοδοτήθηκε από τη Σαουδική Αραβία και τη Λιβύη όταν χτίστηκε στις αρχές του 1980. 


Η οργάνωση διαθέτει και νεολαία. Ονομάζεται Παγκόσμια Συνέλευση Μουσουλμανικής Νεολαίας (World Assembly of Muslim Youth – WAMY). Η νεολαία ασχολείται κυρίως με τη διάδοση της προπαγάνδας και μάλιστα σε πολλές γλώσσες, πολύ πριν ανακαλυφθεί το διαδίκτυο ως ένα χρήσιμο εργαλείο για αυτή την αποστολή. 

Η ισλαμική οργάνωση νεολαίας WAMY δεν απευθύνεται στους μουσουλμάνους μετανάστες αποκλειστικά. Προσηλυτίζει Ευρωπαίους. Στα γραφεία της οργάνωσης στο Λονδίνο, ασχολείται -επισήμως- με τη «γνωριμία» με το Ισλάμ, με τον «διάλογο» με την κοινωνία και στο να «διορθώνει» τη λάθος εικόνα που έχουν πολλοί δυτικοί για το Ισλάμ. 


Πολλοί νέοι μουσουλμάνοι, παιδιά μεταναστών, υποφέρουν από κρίσεις ταυτότητας. Δεν είναι βέβαιοι για το ποιοι πραγματικά είναι.
Τους είναι δύσκολο από τη μία να ακολουθήσουν τις οικογενειακές τους παραδόσεις και παράλληλα να ζουν στις φιλελεύθερες δυτικές κοινωνίες. 

Αυτός είναι και ο λόγος που συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός νεαρών μουσουλμανοπαίδων που βρίσκουν διέξοδο μέσα από ισλαμιστικές οργανώσεις και δίκτυα. 

Τα τελευταία χρόνια τα κηρύγματα των Σαλαφιστών έλκουν περισσότερους νέους. 
Ο Ουαχαμπισμός, επίσης Σαλαφισμός, είναι ένα σουνιτικό κίνημα ευαγγελιζόμενο την επιστροφή στο αυθεντικό Ισλάμ, θεμελιωμένο στο Κοράνι και τη Σούνα. 

Στις μέρες μας ο όρος περιγράφει ένα κίνημα σύνθετο ριζοσπαστικό, συγκροτούμενο συγκεκριμένα από ένα κίνημα παραδοσιακό και ένα κίνημα τζιχαντιστών.
Όλα αυτά τα κινήματα δίνουν έμφαση στην αδιάλειπτη, χωρίς αλλαγές, συνέχεια του Ισλάμ των πρώτων αιώνων. 

Ωστόσο, δεν καταλήγουν όλοι οι Σαλαφιστές τζιχαντιστές, ούτε όλα τα ρεύματα του Σαλαφισμού είναι υπέρ της βίας.
Υπάρχουν ομάδες Σαλαφιστών που είναι ενάντιοι σε κάθε μορφής βία. 

Αλλά ακόμα και τα μη βίαια σαλαφιστικά ρεύματα είναι προβληματικά, γιατί δεν επιτρέπουν στους μουσουλμάνους να συμμετέχουν στις δυτικές κοινωνίες όπως είναι δομημένες.
Οι άνθρωποι αυτοί, οι Σαλαφιστές, δημιουργούν ένα «πνευματικό» γκέτο και δεν συναναστρέφονται με όσους δεν συμμερίζονται τις απόψεις τους. 


Οι νεαροί που εισέρχονται στον Σαλαφισμό είναι κυρίως εκείνοι που αναζητούν το αληθινό Ισλάμ.
Πολλοί νέοι αισθάνονται ότι η Σαουδική Αραβία παρέχει μια ξεκάθαρη διδασκαλία του Ισλάμ, με εντολές και κανόνες απευθείας από τον Θεό, για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένας μουσουλμάνος. 

Οι νέοι που προσηλυτίζονται στον Σαλαφισμό θεωρούν ότι είναι υποχρέωσή τους να εξισλαμίσουν τις κοινότητες που τους φιλοξενούν. Στη Σουηδία πολλές από αυτές τις οργανώσεις διεξάγουν καθαρά «ιεραποστολικό» έργο.

Τόσο στους δρόμους όσο και μέσω διαδικτύου.

Παραδίδουν μέχρι και ειδικά σεμινάρια «πωλήσεων» στα μέλη τους, ως το πώς πρέπει να πλησιάζουν τους χριστιανούς και να αποφεύγουν δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν. 

Ένα μεγάλο πρόβλημα των Σαλαφιστών είναι οι γυναίκες.
Το Ισλάμ, όπως είναι γνωστό, τις θέλει «κουκουλωμένες» τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά.
Οι Σαλαφιστές προσπαθούν να εμφανίσουν τα «θετικά» του Ισλάμ σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, όπως ότι οι άνδρες είναι υποχρεωμένοι να τις συντηρούν όσο εκείνες είναι πιστές σύζυγοι και καλές μητέρες. 

Επίσης, θεωρούν και κηρύττουν ότι όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας θα λυθούν, ως δια «μαγείας», εάν όλοι οι άνθρωποι προσηλυτιστούν στο Ισλάμ. 
tribune.gr

http://lithosfotos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: