Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ενισχύουν με μη επανδρωμένα αεροχήματα οι Τούρκοι την Ανατολική Θράκη και στοχεύουν σε Αιγαίο!

tyrkey-greece-2

Είναι γνωστό εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα ότι στην Ανατολική Θράκη οι Τούρκοι αποστέλλουν πάντα, οποιοδήποτε σύγχρονο  οπλικό  σύστημα αγοράζουν , ή βγαίνει από τα εργοστάσια τους.

Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση,  ένας αδιευκρίνιστος αριθμός μη επανδρωμένων αεροχημάτων UAV,  Karayel τα οποία  διαθέτουν αυτονομία  20 ωρών  μεταστάθμευσαν στα Δαρδανέλια, σύμφωνα με τον ***τουρκικό τύπο .

Το συγκεκριμένο  μη επανδρωμένα όχημα αέρος UAV,  αναπτύχθηκε και κατασκευάσθηκε από την τουρκική αμυντική βιομηχανία και συγκεκριμένα από την εταιρεία Vestel Αμυντική Βιομηχανία Α.Ε.

Οι πτήσεις των πρώτων UAV που απογειώθηκαν από το πολιτικό  αεροδρόμιο  στα Δαρδανέλια έγιναν με επιτυχία ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ  του τουρκικού ναυτικού. Με την βοήθεια αυτών των μη επανδρωμένων αεροχημάτων οι Τούρκοι επιθυμούν να ελέγξουν ολόκληρο το Αιγαίο Πέλαγος και τις κινήσεις φυσικά του ελληνικού πολεμικού στόλου.

Η πρώτη πτήση του UAV Karayel διήρκεσε  10 ώρες και 50 λεπτά.

Κατά συνέπεια, αυτά τα μη επανδρωμένα οχήματα  έγιναν το πρώτο στρατηγικό UAV το ΟΠΟΙΟ απογειώθηκε   από ένα πολιτικό αεροδρόμιο για  να εκτελέσει  μια στρατιωτική άσκηση.

Επίσης σύμφωνα με δημοσιεύματα τα πρώτα έξι μη επανδρωμένα αεροχήματα  UAV  Baykar , μεταστάθμευσαν στην Αδριανούπολη.

Το συγκεκριμένο σύστημα πρόκειται για ένα τακτικό UAV  MALE με βάρος 400 κιλών, άνοιγμα πτερύγων 9 μέτρα, μήκος 5,5 μέτρα, και εμβέλεια 150 χλμ.

Το αερόχημα έχει αυτονομία 14 ωρών (ή αλλιώς μπορεί να διανύσει απόσταση 1500 χλμ ) ταχύτητα 80 κόμβων και η μέγιστη επιχειρησιακή οροφή του είναι 22.500 πόδια.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, και έγκυρες πληροφορίες η παρουσία των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσχημάτων  Baykar, στην ανατολική Θράκη , έχουν να κάνουν με την αποτελεσματικότερη «χρήση» των συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών   Kasırga G αλλά και των πυραύλων ATACMS Yildirim, που ευρίσκονται στην περιοχή  .

Όλες αυτές οι προετοιμασίες εντάσσονται στις προηγούμενες , σύμφωνα με τις οποίες  το  Τουρκικό Μηχανικό  εντάσσει  συνεχώς στο δυναμικό του πορθμεία ικανά να μεταφέρουν ολόκληρες  ίλες αρμάτων μέσα σε 6,5 λεπτά στην δυτική ακτή του Έβρου. Τα συστήματα αυτά  μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα δύναται να  ζεύξουν τις όχθες του ποταμού Έβρου.

Κάθε αμφίβιο όχημα-σχεδία Samur έχει δυνατότητα γεφύρωσης 12,5 μέτρα, ενώ η κάθε συλλογή που αποτελείται από 12 οχήματα-σχεδίες που γεφυρώνουν 150 μέτρα.

Επίσης οι Τούρκοι διαθέτουν  στην ίδια περιοχή τέσσερις τεθωρακισμένες ταξιαρχίες ( 95η, 2α, 3η , 1η ), με 54 άρματα η καθεμία. Από άποψης υλικού στην ανατολική Θράκη ευρίσκονται  339 άρματα μάχης LEOPARD-2A4 τα οποία εκσυγχρονίζονται ΣΥΝΕΧΩΣ σε LEO-2NG. Επίσης υπάρχουν 170 άρματα μάχης M-60T SABRA, και μελλοντικά αναμένονται τουλάχιστον  200 άρματα μάχης  ALTAY .

Οι  Ταξιαρχίες μας θα έχουν να αντιμετωπίσουν ότι πιο σύγχρονο έχουν οι Τούρκοι σε όλο και  πιο μεγάλους αριθμούς.  Απέναντι τους στην δυτική Θράκη οι ελληνικές ταξιαρχίες του Δ’ σώματος διαθέτουν 600 άρματα  μάχης όλων των τύπων.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό σιγά σιγά  ότι οι Οθωμανοί «προετοιμάζονται» να ελέγξουν στρατιωτικά πρώτα το Αιγαίο Πέλαγος. Αυτός είναι ο κύριος σκοπός τους , λόγω των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Ταυτόχρονα η τουρκική μειονότητα στην δυτική Θράκη είναι  ο « Μπακλαβάς»  στα σχέδια τους.

Η Άγκυρα  επιθυμεί διακαώς να «επεκταθεί» στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ , με σκοπό να γειτνιάσει με την  « Μεγάλη Αλβανία»( που τώρα ευρίσκεται στα σκαριά) , αλλά και με του Τούρκους της νότιας Βουλγαρίας .

Το  τουρκικό σχέδιο  είναι  στην ουσία το « come back» στα Βαλκάνια μετά από 100 χρόνια .

Οι Τούρκοι μάλιστα εδώ και 10 χρόνια με πακτωλό χρημάτων ,  μαφία, μπίζνες ,  και  μουσουλμανική θρησκεία προσπαθούν να καταλάβουν « ήρεμα» πολλές χώρες στα Βαλκάνια όπως την Βοσνία και το Κόσοβο.

Για αυτό απαιτείται σήμερα πιο πολύ από ποτέ,  η επαναφορά της συμμαχίας Ελλάδος, Σερβίας , Βουλγαρίας και Μαυροβουνίου , εναντίον Αλβανίας και Τουρκίας.

Ένας νέος βαλκανικός πόλεμος για να λύσουμε τις διαφορές μια για πάντα.

 ***τουρκικό τύπο .

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: