Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ευρωπαϊκή Διάκριση για την Εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Άλλη μια σημαντική διάκριση για την ελληνική επιχειρηματικότητα και την Ελλάδα σημείωσε ο Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΝΕΧ, ο οποίος κατέκτησε μια θέση στην τελική 10άδα των Καλύτερων Επιχειρηματιών της Ευρώπης, στην τελετή απονομής των European Business Awards sponsored by RSM, του μεγαλύτερου και σημαντικότερου διαγωνισμού επιχειρήσεων στην ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 26ης Μαΐου στο Λονδίνο.


Το βραβείο παρέδωσε στον κ. Ξενοκώστα η κα Jean Stephens, CEO της RSM International, η οποία τον συνεχάρη για την μεγάλη επιτυχία του να βρίσκεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους Ευρωπαίους Επιχειρηματίες για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ο Πάνος Ξενοκώστας ήταν επίσημος ομιλητής του Συνεδρίου των European Business Awards που έγινε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο Mansion House του Λονδίνου, και μοιράστηκε με τους παραβρισκόμενους τις εμπειρίες του από το τιμόνι ενός διεθνούς επενδυτικού και τεχνολογικού Ομίλου.

Ο Πάνος Ξενοκώστας, κατά την παραλαβή του βραβείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να λαμβάνω αυτή τη διάκριση για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ο τίτλος αυτός επιβραβεύει τις προσπάθειες, τις θυσίες και τη σκληρή δουλειά 10 ετών, καθώς και την επιλογή εμού και των συνεργατών μου να πορευτούμε το δύσκολο δρόμο που οδηγεί στην κορυφή και στην αριστεία.

Η ευθύνη και η υποχρέωση τόσο για μένα προσωπικά όσο και για τον Όμιλο της ΟΝΕΧ να προχωρήσουμε με πίστη στο όραμά μας, με ήθος και επιμονή μεγαλώνει, όπως μεγαλώνουν και οι προκλήσεις αλλά και η δίψα μας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Το μήνυμα που στέλνουμε στους Έλληνες, στην Ευρώπη και σε όλο τον Κόσμο είναι ένα: οι καλύτερες γενιές των Ελλήνων έρχονται και μαζί τους έρχονται καλύτερες μέρες για τη Χώρα μας.
Ο μόνος δρόμος είναι αυτός των επενδύσεων, της ανάπτυξης και της παραγωγής.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη αλλαγής Οικονομικού μοντέλου και για να το πετύχει χρειάζεται τη βοήθεια Διεθνών και Θεσμικών επενδυτών που έχουν πολλά να δώσουν και πολλά περισσότερα να περιμένουν από μια «ανεξερεύνητη» Χώρα.

Τους ευχαριστούμε που μας εμπιστεύονται τα τελευταία χρόνια και μαζί έχουμε πολλά να κάνουμε.
Ο Όμιλος της ΟΝΕΧ μέσα από την αναπτυξιακή του πορεία και τις συνεχείς επενδύσεις στην Ελλάδα δεσμεύεται να στηρίξει έμπρακτα αυτή την τιμητική διάκριση, για να συμβάλλουμε κι εμείς στην ενίσχυση της χώρας μας, ευελπιστώντας να βρεθεί σύντομα στο προσκήνιο των διεθνών εξελίξεων και να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, τονώνοντας το αίσθημα υπερηφάνειας των Απανταχού Ελλήνων».

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η εταιρεία ΟΝΕΧ, ανάμεσα σε ένα σύνολο 24.000 συμμετοχών, λαμβάνει τον τιμητικό τίτλο Ruban d’ Honneur, ο οποίος απονέμεται στις 100 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, και δίνει το εισιτήριο στις νικήτριες εταιρείες να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στην κατηγορία στην οποία διαγωνίζονται.

Στην τελετή απονομής το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών, εξέχουσες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο και την ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών ΜΜΕ.
Κύριος χορηγός και ενεργός υποστηρικτής των βραβείων European Business Awards είναι η RSM International, ενώ Patron των βραβείων είναι ο Επίτροπος Εμπορίου της Ευρώπης κ. Karel De Gucht.

Δεν υπάρχουν σχόλια: