Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Έρχεται νέο κλείσιμο στρατοπέδων και κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Τσόπα, ο χάρτης των στρατοπέδων της Ελλάδας αλλάζει.


Σε εξέλιξη βρίσκεται μελέτη για την αναδιάρθρωση όλης της δομής των Ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο υφυπουργός σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται παράλληλα «η μετεξέλιξη ορισμένων στρατοπέδων εκπαίδευσης, για τα οποία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς την αναγκαιότητα τους».

 Όπως ανέφερε ο Νικόλαος Τόσκας, από τα 13 συνολικά κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, στην πραγματικότητα 3 - 4 είναι αναγκαία, συμπληρώνοντας ότι στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι, όσα θα παραμείνουν σε λειτουργία να καλύπτουν καλύτερα τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν οι μονάδες που βρίσκονται σε περιοχές, που αντιμετωπίζουν απειλή εξ ανατολών.

Ο υφυπουργός απάντησε και στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Στύλιου σχετικά με την συνέχιση ή μη, της λειτουργίας του στρατοπέδου στην Άρτα. 

Όπως διαβεβαίωσε, οι τελικές αποφάσεις για το ποια στρατόπεδα θα παραμείνουν σε λειτουργία και σε ποιες περιοχές, μόνο μέσα από συναίνεση μπορεί να παρθούν και μετά από διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες. 

«Μελετούμε και εξετάζουμε το θέμα των κέντρων εκπαίδευσης με προσοχή και θα λάβουμε υπόψη όλους τους παράγοντες και όλες τις παραμέτρους, όπως για παράδειγμα οι φτωχοποιημένες περιοχές» κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: