Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Τούρκοι στρατιώτες ντυμένοι Οθωμανοί κατά παραγγελία του Ρ. Ερντογάν

g_63143
«Οθωμανικά» , θέλει να γιορτάσει την επέτειο της αποφράδας ημέρας της πτώσης της βασιλεύουσας των πόλεων,  Κωνσταντινούπολης ο νυν Τούρκος Πρόεδρος , Ρ.Ερντογάν.
 

Κάθε χρόνο οι Τούρκοι διοργανώνουν μεγαλειώδεις τελετές για να γιορτάσουν την νίκη ενάντια στους Έλληνες της Πόλης.   

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις  διαμόρφωσαν  μια νέα μονάδα από  στρατιώτες  ντυμένους  ως Οθωμανούς στρατιώτες, για να συμμετέχουν  στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 562ης επετείου της κατάκτησης της  Κωνσταντινούπολης, μετά από οδηγίες του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η 1η  τουρκική στρατιά στην Κωνσταντινούπολη ίδρυσε την 478 μονάδα επιδείξεων από το υπάρχον προσωπικό  της.

Η μονάδα αυτή  θα είναι υπεύθυνη  για την υλοποίηση  τελετών και θα  απαρτίζεται  από  84  στρατιώτες που θα τους συνοδεύει Οθωμανική στρατιωτική μπάντα, γνωστή στα τουρκικά ως «Mehter», για τις εκδηλώσεις της τελετής , για την επέτειο της πτώσης  της βασιλεύουσας Κωνσταντινούπολης στις 30 Μαΐου , μια μέρα αργότερα από την ημερομηνία της  πτώσης , αναφέρει η εφημερίδα ***hurriyetdailynews.com .

Τα κουστούμια της Μονάδας , παρέχονται από  τον Μητροπολιτικό  Δήμο της Κωνσταντινούπολης .

Το πλήρες σύνολο της ιστορικής ενδυμασίας  θα περιλαμβάνει 14 διαφορετικά κοστούμια που  αντιπροσωπεύουν διαφορετικές μονάδες του οθωμανικού στρατού, τονίζει η εφημερίδα .

Ο Πρόεδρος Erdoğan και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου έχουν προγραμματιστεί  να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στην πλατεία του Yenikapi της Κωνσταντινούπολης, μία εβδομάδα πριν από τις γενικές εκλογές 7 Ιουνίου 2015, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σε ανάλυση που είχαμε κάνει παλιότερα στο pentapostagma.gr, είχαμε γράψει ότι, ο Τούρκος Σουλτάνος Μουράτ ο Β’ συγκέντρωσε 250.000 στρατό εναντίον 7500 Ελλήνων.
Το κατόρθωμα του  εναντίον των  λιγοστών υπερασπιστών της Πόλης του  προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, σύμφωνα με μαρτυρίες .

Η ουσία είναι ότι η Ρωμανία έπεσε ουσιαστικά το 1204, διότι το 1453 υπήρχε μόνο το « φάντασμα» της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας.

Να είναι σίγουροι οι  σημερινοί Τούρκοι, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα κατακτούσαν την βασιλεύουσα , οι πρόγονοι τους , εάν είχαν απέναντι τους το ένα τρίτο από την δική τους δύναμη.

Το Βυζάντιο ήταν «ετοιμοθάνατο» και σε εμφύλιο πόλεμο, δηλαδή ότι χειρότερο.
Αλλά η προφητεία όμως από τότε ισχύει και θα υλοποιηθεί «πάλι με χρόνους με καιρούς δικά μας θα ναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: