Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Φόβοι για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο από τους Τούρκους

cf86cf8cceb2c
Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις… υπό το φόβο μίας προβοκάτσιας ή της πρόκλησης ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ή στον Έβρο, εν όψει των κρίσιμων τουρκικών εκλογών της 7ης Ιουνίου, αλλά και την χρονική επιμήκυνση της διαπραγμάτευσης της χώρας μας με τους Ευρωπαίους για την επίτευξη συμφωνίας.



Είναι γνωστό πως οι εκλογές στην γείτονα χώρα θα καθορίσουν σε μεγάλο ποσοστό, αν θα γίνει πραγματικότητα το όραμα του Ερντογάν για μετεξέλιξη της Τουρκίας σ’ ένα σύγχρονο χαλιφάτο, όπου ο Σουλτάνος θα λειτουργεί, σαν ένας – ελέω θεού – μονάρχης.


Αν το ενωμένο ανεξάρτητο κουρδικό κόμμα καταφέρει τελικά να ξεπεράσει το 10%, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, χάνεται η πολυπόθητη αυτοδυναμία για το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν.


Η απώλεια της αυτοδυναμίας θα είναι απώλεια και του ενδεχομένου μετάβασης σε προεδρικό σύστημα το οποίο δηλώνει ότι επιθυμεί ο πρόεδρος Ερντογάν.


Οι Τούρκοι συνηθίζουν διαχρονικά, τις εσωτερικές τους κρίσεις, να τις «εξάγουν» στο Αιγαίο και στην Κύπρο!!!

Η προκλητικότητα των Τούρκων τόσο στο Αιγαίο όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, δεν είναι καθόλου τυχαία και επιβάλλει τη λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας, καθ’ ότι η επιθετική ρητορική από πλευράς της Άγκυρας γίνεται όλο και πιο έντονη, σε μια άτυπη ανθελληνική συγχορδία με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος προβαίνει καθημερινά σε προκλητικές δηλώσεις εναντίον – ακόμα και της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: