Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Η Τουρκική ΜΙΤ τροφοδοτεί με οπλισμό του τρομοκράτες του ISIS;

with-the-kind-support-of

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr που επικαλείται πηγές από τη Τουρκία στο παρακάτω βίντεο φορτηγά της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μεταφέρουν οπλισμό τον οποίο παραδίδουν στους τρομοκράτες του ISIS.


H εφημερίδα Τζουμχουριέτ έφθασε σε φωτογραφίες που υπάρχουν στον σχετικό φάκελο της εισαγγελίας και δείχνουν τα όπλα που μετέφεραν τα φορτηγά TIR τα οποία σταματήθηκαν μετά από καταγγελία στις 19/1/2014


Αποκαλύπτεται από τρεις κάμερες πως τα φορτηγά αυτά της ΜΙΤ, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις της κυβέρνησης, μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά.


Όταν αρμόδιοι της στρατοχωροφυλακής παρουσία εισαγγελέα άνοιξαν τα ατσάλινα κουτιά, έγινε αντιληπτό πως περιείχαν όλμους, οβίδες και σφαίρες για πολυβόλα που είχαν όμως καλυφθεί επιφανειακά με κουτιά με αντιβιοτικά.

Όπως είναι γνωστό στις 11/5/2013 είχαν εκραγεί στο Ρέιχανλι δύο αυτοκίνητα γεμάτα με βόμβες και είχαν πεθάνει 52 άτομα, περιστατικό που πέρασε στην ιστορία ως ¨το πλέον αιματηρό περιστατικό τρομοκρατίας στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας¨.


Από την μέρα εκείνη υπό τον φόβο να μην περάσουν τα σύνορα οχήματα φορτωμένα με βόμβες, λήφθησαν έκτακτα μέτρα και άρχισαν να γίνονται και καταγγελίες.


Στις 1 Ιανουαρίου μετά από μια τέτοια καταγγελία η αστυνομία σταμάτησε ένα φορτηγό TIR, αλλά με την παρέμβαση της νομαρχίας η έρευνα εμποδίστηκε. 


Σύμφωνα με τα χαρτιά το φορτηγό μετέφερε ¨ανθρωπιστική βοήθεια¨, ενώ τότε τε μέλη του CHP είχαν υποστηρίξει πως στο φορτηγό βρισκόταν όπλα και ότι υπό την καθοδήγηση της ΜΙΤ και της κυβέρνησης μεταφέρονται όπλα και πυρομαχικά στην Συρία.


Ο υπουργός Τελωνείων Χαγιατί Γιαζιτζί, είχε δηλώσει τότε πως ¨Ότι πάει στην Συρία το περνάμε από ακτίνες Χ.

Αυτή η κατάσταση δεν σχετίζεται με εμάς¨, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά που εκείνη την μέρα είχε ορκιστεί στην βουλή είχε υποστηρίξει πως στο ΤΙR υπήρχε ανθρωπιστική βοήθεια που πήγαινε στους Τουρκμένους και δεν παρέλειψε να απειλήσει και τους δημοσιογράφους λέγοντας ¨Ο καθένας θα μάθει την δουλειά του. 


Ξέρετε μήπως εσείς το περιεχόμενο των TIR ;¨

18 μέρες μετά από αυτό το περιστατικό, πάλι μετά από καταγγελία η στρατοχωροφυλακή σταμάτησε στα διόδια του Σίρκετζι του Τζεϊχάν-νομού Αδάνων 3 φορτηγά TIR. Τότε ανάμεσα στα μέλη της ΜΙΤ που συνόδευαν τα φορτηγά και στους αστυνομικούς (έπειτα ήρθαν και ΜΑΤ) και στους άντρες της στρατοχωροφυλακής Αδάνων, υπήρξε μεγάλη ένταση και αναμέτρηση και έφτασαν να τραβήξουν όπλα ο ένας κατά του άλλου.


Ο εισαγγελέας Αζίζ Τακτσί που είχε δώσει την άδεια για έρευνα στα φορτηγά TIR, στην μετέπειτα κατάθεση του, είπε πως όταν πήγε επιτόπου κάποια άτομα με γένια που υποστήριξαν πως ήταν μέλη της ΜΙΤ του κραύγαζαν και τον έβρισαν.


Αποκαλύφθηκε πως η τοπική ΜΙΤ και τα μέλη της δεν ξέραν τίποτε για αυτή την μεταφορά και όταν μετά από εντολή του εισαγγελέα η στρατοχωροφυλακή θέλησε να τραβήξει τα φορτηγά στην Διεύθυνση Στρατοχωροφυλακής του Σεϊχάν, τα μέλη της ΜΙΤ που ήταν εκεί έβαλαν τα δικά τους αυτοκίνητα μπροστά στα φορτηγά, ενώ παίρνοντας και τα κλειδιά από τους οδηγούς των TIR τα πέταξαν, παρεμποδίζοντας έτσι την κίνηση τους.


foto

Ο εισαγγελέας Τακτσί περιγράφει αυτά που έγιναν ως εξής : ¨Πήγα και είδα τα υλικά. Είδα ότι ήταν γεμάτα μέχρι πάνω από όπλα και πυρομαχικά. 


Στα μέλη της στρατοχωροφυλακής τους είπα να τα εντοπίσουν, να τα φωτογραφίσουν και να σημειώσουν τα νούμερα.


Στο μεταξύ κατέφθασε επιτόπου ο νομάρχης Αδάνων Χουσείν Αβνι Τζος μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή και περίπου 300-400 άτομα-αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων και των ΜΑΤ. 


Για να λύσουμε το θέμα συνομιλήσαμε με τον νομάρχη. 

Μου είπε πως τα φορτηγά ήταν της ΜΙΤ και ότι θα έκανε τα πάντα για να αφεθούν ελεύθερα.


Μου είπε πως του τηλεφώνησε ο Κύριος πρωθυπουργός (Ερντογάν) και του είπε πως «Θα βγάλουμε σχετικό νόμο για αυτά, να τους αφήσει να φύγουν ο εισαγγελέας», και ότι ανάλογα λόγια του είπε και ο υπουργός Εσωτερικών που του τηλεφώνησε.


¨ Μετά από αυτές τις προειδοποιήσεις δεν ασκήθηκε δίωξη για τα υλικά που υπήρχαν στα φορτηγά.

Μετά από το περιστατικό το κυβερνητικό μέτωπο ανέφερε πως τα υλικά που ήταν στα TIR ήταν ¨κρατικό απόρρητο¨, ενώ ο πρωθυπουργός Ερντογάν είπε πως τα υλικά πήγαιναν στους Τουρκμένους.


Οι ίδιοι βέβαια οι Τουρκμένοι είπαν μετά πως δεν τους μεταφέρθηκε τίποτε.


 Τότε ο Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε πως κάποιοι επιχείρησαν να στήσουν παγίδα στην ΜΙΤ και ότι ¨θα λογοδοτήσουν για αυτό¨.


 Έναντι τούτων πρόσφατα ο υποψήφιος με το ΑΚΡ βουλευτής Γιασίν Ακτάι, επιβεβαίωσε πως στα φορτηγά υπήρχαν όπλα, και πρόσθεσε πως ¨Αυτά πήγαιναν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό¨.


Οι εικόνες τις οποίες κατέχει η Τζουμχουριέτ, είναι από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την ΜΙΤ, από την στρατοχωροφυλακή και την αστυνομία. 


Μετά από το σταμάτημα των φορτηγών φαίνεται πως στρατιωτικά οχήματα και η στρατοχωροφυλακή σχημάτισαν κλοιό γύρω από το σημείο. 


Επίσης ακούγονται γαβγίσματα από σκυλιά εκπαιδευμένα σε εκρηκτικά που είχαν μεταφερθεί επιτόπου.


Με εντολή του εισαγγελέα οι αστυνομικοί αρχίζουν με πένσες που είχαν να ξηλώνουν τις βίδες που υπήρχαν στα 6 ατσαλένια κοντέινερ που υπήρχαν στα τρία φορτηγά TIR.


 Όταν παρουσία εισαγγελέα ανοίγουν αυτά τα κουτιά, εμφανίζονται κάποια κουτιά σε χαρτόνι. 


Γράφουν πάνω ¨εύθραυστο¨ και φαίνεται πως είναι φάρμακα.


Τα περισσότερα είναι αντιβιοτικά και αυτό καταγράφεται στις κάμερες. Αλλά η πραγματική έκπληξη κρύβεται κάτω από τα πακέτα με τα φάρμακα.

Μόλις σηκώθηκαν τα κουτιά, φάνηκαν από κάτω οι οβίδες.

Οι αρμόδιοι ανοίγουν τα κουτιά και αρχίζουν να μετράνε : Στα 6 κουτιά που υπήρχαν στα τρία φορτηγά TIR, βγαίνουν και καταγράφονται 1000 τεμάχια οβίδων πυροβολικού 100mm, 50.οοο σφαίρες για πολυβόλο, 30.000 σφαίρες για βαρύ πολυβόλο (12,7mm) και 1000 οβίδες για όλμους.


Πάνω σε κάποια από τα ξύλινα κουτιά πυρομαχικών γράφει «Τρίπολη». 


Με εντολή εισαγγελέα παίρνονται δείγματα, εξετάζονται στο εγκληματολογικό εργαστήριο της στρατοχωροφυλακής και αποκαλύπτεται πως τα πυρομαχικά είναι ρωσικής προέλευσης, πως προέρχονται από χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ και ότι σε οποιαδήποτε σύγκρουση του φορτηγού υπάρχει κίνδυνος αυτόματης έκρηξης.


Έτσι γίνεται αντιληπτό πως τα υλικά αυτά που σε οποιοδήποτε ατύχημα θα μπορούσαν να ανατινάξουν ολόκληρη πόλη στον αέρα, με μια κρυφή κυβερνητική επιχείρηση και εν αγνοία των σχετιζόμενων κρατικών μονάδων, έγινε προσπάθεια να τα περάσουν από τα σύνορα.


Μετά από το περιστατικό αυτό, η κυβέρνηση με επιμονή αρνήθηκε πως αυτά τα φορτηγά μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά στην ISIS. 


Από την μια μάλιστα αρνήθηκε την διερεύνηση αυτού του θέματος και από την άλλη διέταξε έρευνα σε βάρος των κρατικών λειτουργών που αποκάλυψαν αυτό το σκάνδαλο.


Στα πλαίσια αυτά ο αρχιεισαγγελέας Αδάνων Σουλεϊμάν Μπαριγιανίκ, οι εισαγγελείς Αζίζ Τακτσί και Οτζάν Σισμάν και ο πρώην διοικητής στρατοχωροφυλακής Αδάνων συνταγματάρχης Οζκάν Τσοκάι, συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν με την κατηγορία της ¨απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης και εν μέρει ή εν συνόλω παρεμπόδιση εκτέλεσης των καθηκόντων της¨. 13 επίσης στρατιωτικοί που κατηγορήθηκαν πως σταμάτησαν τα TIR στα Άδανα, αντιμετωπίζουν την ποινή των ισοβίων


 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: