Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΩΣ… ΝΕΟΣ «ΠΟΡΘΗΤΗΣ» Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

1d8a7224b765b0eab8415945e79c4b697311ceb2111Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με ιδιαίτερη μεγάλη λαμπρότητα θα γίνουν φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις των Τούρκων για την άλωση της Πόλης στις 29 Μαΐου, καθώς αυτή την φορά ο ίδιος ο Ερντογάν θα προβληθεί σαν ο νέος Πορθητής της Κωνσταντινούπολης με όλη την μεγαλοπρέπεια αυτού του τίτλου που θα τονίζει τον νεοοθωμανικό χαρακτήρα του καθεστώτος που ο ίδιος έχει εγκαθιδρύσει στην σημερινή Τουρκία.


Φέτος που κλείνουν 562 χρόνια από την αποφράδα εκείνη μέρα της άλωσης της Πόλης, οι εορταστικές εκδηλώσεις των Τούρκων θα ξεπεράσουν όπως τονίζεται από τα τουρκικά δημοσιεύματα κάθε προηγούμενο.

Ο Ερντογάν θέλει να δώσει ένα αυτοκρατορικό χαρακτήρα, επιδιώκοντας να επηρεάσει και τις πολύ κρίσιμες εκλογές που θα γίνουν στις 7 Ιουνίου υπέρ των ισλαμιστών.

Στις εκδηλώσεις οι προετοιμασίες των οποίων έχουν ήδη αρχίσει, θα πάρουν μέρος χιλιάδες κομπάρσοι που θα αναπαραστήσουν την άλωση και παράλληλα νεοοθωμανικές μπάντες θα παίζουν τους γενιτσαρικούς ύμνους της άλωσης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θα σκορπιστούν χιλιάδες τριαντάφυλλα και θα πυροδοτηθούν χιλιάδες πυροτεχνήματα διαφόρων χρωματισμών.
Ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αυτής της επετείου για να προβάλλει την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας κάτω από το μεγαλόπρεπες «σκήπτρο» του και εκτός των άλλων και για προεκλογικούς λόγους.

Μόνο που η ανταπόκριση σε όλα αυτά δεν φαίνεται να είναι αυτή που θα περίμενε κάνεις, καθώς οι τελευταίες προεκλογικές σφυγμομετρήσεις δείχνουν μια αξιοσημείωτη πτώση των ποσοστών των ισλαμιστών.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: