Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Εάλω η Πόλις …Εάλω και η Τουρκιά;

ΑΓΙΟΣ-ΠΑΙΣΙΟΣ-Ο-ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ-ΒΑΣΙΛΙΑΣ
29 Μαΐου του 1453-η αποφράδα ημέρα της Παγκόσμιας Πολιτισμικής Αυτοκρατορίας των Ρωμηών.


29 Μαΐου 2015 η Ελλάδα ¨παρελαύνει¨ σε δήθεν χρεωκοπία και ο Αγαρηνός παρελαύνει για να ¨τιμήσει¨ την δολοφονική ρίζα της γενιάς του όπως κάνει κάθε χρόνο ανήμερα της άλωσης.
Είναι όμως έτσι;

γιατί φέτος τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν και η εικονικότητα να οδηγείται στο πραγματικό και ιστορικό μοιραίο έστω και μέσω παρελάσεων όλων των ειδών και αποχρώσεων.
Φέτος την Τρίτη στις 13 Ιανουαρίου του 2015 οι καμπάνες της Ορθοδοξίας σήμαιναν και έλεγαν Ευαγγελίζου ΕΛΛΑΔΟΣ Γη Χαρά Μεγάλη
και γράφαμε ανήμερα …¨η ώρα η καλή¨ για την ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ
Βγήκαν ¨οι δημοσκοπήσεις¨ του Ουρανού …Πάντα ΑΓΙΟΣ στις ψυχές των Ελλήνων Ρωμιών…
Σήμερα ΑΓΙΟΣ ο Γέροντας Παίσιος εις τας δέλτους της Ανατολικής Ρωμαίικης Ορθόδοξης Εκκλησίας.

¨ Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Tρίτην, 13ην Ἰανουαρίου 2015, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων.

Κατ᾿ αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος: α) ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην καί ..¨Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 13ῃ Ἰανουαρίου 2015

Στην πιο κρίσιμη στιγμή για το Γένος των Ελλήνων Ορθοδόξων ο Πνευματοκίνητος Γέροντας Παίσιος ¨ ο νέος Πατρο-Κοσμάς¨ θα τιμάται ¨εν ύμνοις και ωδαίς πνευματικές¨.
ΤΟ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ¨ σύστησε ¨ δια του Αγίου Πατρός Παισίου του Αγιορείτη την βέβαιη πορεία της Αναγέννησης του Έθνους των Ελλήνων.

Να γιατί σήμερα μας πήραν ακόμη και την αναπνοή ακριβώς γιατί μπορούμε αν θέλουμε να βγάλουμε Πραγματικούς Αγίους και στις ημέρες μας που επικρατεί το ¨αντίχριστο πνεύμα¨.
Είναι πια σίγουρο ότι το ¨ μνημόσυνο¨ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτη θα ψέλνετε εις τους αιώνες των αιώνων στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ που μάλιστα ο ίδιος την επισκέφτηκε και αισθάνθηκε αποτροπιασμό για αυτό που συμβαίνει

Να γιατί λοιπόν θα ψέλνεται το μνημόσυνο του Οσίου Παισίου του Αγιορείτη στην Αγία Σοφία… ακριβώς γιατί το προείπε ο ίδιος…
. Για την Κωνσταντινούπολη έλεγε ότι : ‘Κάποτε θα την πάρουμε την Πόλη .
Δική μας είναι.
Εμείς δεν θα πάθουμε κακό.
Όταν θα ξεκινήσουμε για τον πόλεμο θα την έχουν πάρει την Πόλη οι άλλοι .
Στα μισά οι Έλληνες θα γυρίσουν πίσω .
Την Πόλη θα την έχουν πάρει οι Ρώσοι και θα μας την δώσουν .

Όχι ότι οι ίδιοι μας αγαπούν , αλλά θα υποχρεωθούν να μας την δώσουν από τις περιστάσεις ’.
Για τα «Εξαμίλια» έλεγε ότι αφορά το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας .
Για τους Τούρκους , που συνέχεια δημιουργούν προκλήσεις , ο Γέροντας έλεγε : ‘Οι Τούρκοι … ας τους αυτούς .Αυτοί τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους .
Τάχουνε , τα κουβαλούν μαζί τους…’.

Όσο για το πότε θα διαλυθεί η Τουρκία , όσες φορές και αν τον ρωτήσαμε κα το συζητήσαμε , ποτέ δεν το έλεγε : ‘Αυτό δεν το ξέρουμε .
Ο Θεός μας είπε ότι θα μας δείχνει σημεία . Τα πράγματα , όμως προς τα εκεί βαδίζουν…’
Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 τόμος1, Σελ 259-260

Επανειλημμένα μας είπε για την Πόλη , ότι θα την πάρουμε , ότι θα μας την δώσουνε . Κάτι θα ανάψει μεταξύ Τούρκων και Ρώσων και θα κατέβουν οι Ρώσοι και θα πάρουν την Πόλη . Μετά , θέλοντας και μη , θα τη δώσουν στην Ελλάδα .Εμείς θα είμαστε θεατές σε αυτόν τον πόλεμο .

Όταν τον ρώτησα : ‘πως θα κάνουμε κουμάντο την Πόλη με τόσο κόσμο που έχει ;’ Είπε : ‘Μην στεναχωριέστε , υπάρχουν πάρα πολλοί μέσα στην Πόλη , οι οποίοι δεν είναι Τούρκοι , όπως νομίζετε, και θα συνεργαστούν μαζί μας .

Δεν θα χρειάζονται και πολλοί Έλληνες για να κάνουν ‘κουμάντο ’ την Πόλη . Πολλοί από αυτούς είναι κρυπτοχριστιανοί ’ .
Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 τόμος1, Σελ 71

Πολλές φορές συζητούσαμε για τα εθνικά θέματα . Μου έλεγε : ‘μην φοβάσαι , μην στενοχωριέσαι . Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα , δεν πρόκειται να μας πειράξουνε . Αλλά ακόμα και να μας πειράξουν , αυτοί θα βρεθούν σε πολύ χειρότερη μοίρα από ότι εμείς .

Την πατρίδα μας την αγαπάει ο Χριστός . Δεν θα μας αφήσει έτσι ’.
Πάντα είχε πίστη και ελπίδα ότι όλα τα εθνικά μας θέματα , σιγά σιγά , θα λυθούν υπέρ της πατρίδας μας .
Όταν του υπενθύμιζα τις απειλές των Τούρκων, έλεγε : ‘Ας τους να λένε .

Δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα . Δεν μπορούν να μας πειράξουν εμάς . Ο Θεός είναι μαζί μας και μη στενοχωριέσαι.
Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 τόμος 1, Σελ 87-88

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ -ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μου είπε : ‘Έχω ην εντύπωση ότι έφτασε η ώρα. Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα ’.
«Ποια ώρα Γέροντα ;» ‘Η ώρα να πάρουμε την Πόλη’.
«Την Πόλη πως θα την πάρουμε ;Θα έχουμε πάλι πόλεμο;» ‘
Όχι δεν θα έχουμε ούτε μια ντουφεκιά. Δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος’. «Τότε Γέροντα πως θα την πάρουμε την Πόλη;»
‘Την Πόλη θα μας την δώσουν , «Ποιοι; Οι Τούρκοι; Είναι δυνατόν;» ‘’όχι την Πόλη θα μας την δώσουν οι Ρώσοι .
Θα την πάρουν σε πόλεμο που θα κάνουν με την Τουρκία και θα την δώσουν σε μας ’.
«Μα Γέροντα τόσο μας αγαπάνε οι Ρώσοι , ώστε να μας δώσουν την Πόλη, έτσι , χωρίς πόλεμο;»
‘Όχι θα ξέρουνότι δεν πρόκειται καμία επιδίωξη τους να πραγματοποιηθεί , εάν δεν μας δώσουν την Πόλη .
Έτσι θα αναγκαστούν να μας την παραχωρήσουν ’.
«Γέροντα τι θα γίνει μετά από αυτό ;
Οι Τούρκοι τι Θα γίνουν ;»
‘Αυτοί θα καταστραφούν .
Πραγματικά θα σβήσουν από τον χάρτη , διότι είναι ένα έθνος , το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού.
Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα είναι μια αχανής έρημος , στην οποία , για να συναντήσει κανείς άνθρωπο , θα πρέπει να περπατάει εφτά ώρες!’

Γνωρίζω και μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γέροντας , πως κάποιος αξιωματικός που βρέθηκε στο Άγιο Όρος , πήρε την ευλογία του σε ανύποπτο χρόνο, να είναι ο σημαιοφόρος των ελληνικών στρατευμάτων κατά την είσοδο τους στην Κωνσταντινούπολη .

Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 τόμος 1, Σελ 286
ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ , γυμναστής , Αλεξανδρούπολη .
Κάποτε , είχα πάει στον Γέροντα με ένα φίλο μο και εκεί συναντήσαμε μια παρέα από πέντε παιδιά . Τότε ρώτησα τον Γέροντα ποιες προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία . ¨Γέροντα ¨ , του λέω ¨ απ΄την Αλεξανδρούπολη είμαστε . Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει ; ¨ . Μου απαντά : ¨Κοίταξε να δεις .

Οι Τούρκοι δεν θα μπούν στην Αλεξανδρούπολη . Θα κάνουν μόνο μια πρόκληση στην Ελλάδα , που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη . Και εμάς θα μας πιάσει πείνα . Θα πεινάσει η Ελλάδα . Και επειδή θα κρατήσει αυτή μπόρα κάποιο διάστημα , μήνες θα είναι , «θα πούμε το ψωμί ψωμάκι »¨ .

Μετά ρωτάω : ¨Γέροντα , πως θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο ; ¨ ¨Όταν ¨, λέει , ¨θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλλια , για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης ) από 6 σε 12 μίλια , τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος . Ακολουθεί . ¨

Λέω : ¨Και ποια κράτη θα συμμετέχουν ; ¨ ¨Κοίταξε μετά την πρόκληση των Τούρκων , θα κατέβουν οι Ρώσοι στα Στενά . Όχι για να βοηθήσουν εμάς . Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα . Αλλά , χωρίς να το θέλουν θα βοηθήσουν εμάς .

Τότε ,οι Τούρκοι για να υπερασπιστούν τα Στενά , που είναι στρατηγικής σημασίας , θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα . Παράλληλα δε , θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη . Όμως θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης , συγκεκριμένα η Αγγλία , η Γαλλία , η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ , ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη , οπότε θα πουν : «Δεν πάμε και εμείς εκεί πέρα , μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι ; » Όλοι όμως θα κυνηγούν την μερίδα του λέοντος . Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο ¨ .

Σ΄αυτό το σημείο ρωτάω : ¨Εμείς τι θα κάνουμε ; Ο Ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο ; ¨ ¨Όχι ¨ λέει . ¨Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μην στείλει στρατό . Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα .

Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δεν θα πάρει μέρος . Γιατί , όποιος πάρει μέρος σε αυτόν τον πόλεμο , χάθηκε … Τότε , επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί , πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία , προς τον Θεό , και θα μετανοήσουν . Για αυτό επειδή θα υπάρξει μετάνοια , δεν θα πάθουμε κακό οι Έλληνες . Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα , επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία , προς τον μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται .Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜ , Ιερά Σκήτη Προφήτου Ηλία
Τότε πήρα θάρρος , λόγω των εθνικών φρονημάτων που με διακρίνουν , – αγαπώ πολύ αυτήν την πατρίδα – και του είπα : ¨Μερικοί Έλληνες κάνουν το λάθος και λένε «οι χαμένες πατρίδες » , Γέροντα . να τους συμβουλεύετε να λένε οι «σκλαβωμένες πατρίδες » ή «αλύτρωτες πατρίδες » .
Με ξανα αγκαλιάζει .
Ήταν τόσο πατριώτης .
Ήταν τόσο λαμπρός , τόσο φωτισμένος .
Τα λέω αυτά και συγκινούμαι . ανατριχιάζω.
Το πρόσωπο του έλαμπε .
¨Σε ευχαριστώ πολύ ¨ , μου λέει , ¨που μιλάς έτσι .
Λίγοι Έλληνες τα τονίζουν αυτά .
Δεν είναι πράγματι χαμένες πατρίδες , χαμένοι είναι αυτοί που τα λένε !
¨ Αυτά σας τα λέω κατά λέξη , όπως μου τα είπε ο Άγιος αυτός άνθρωπος .
Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 , Β΄Έκδοση, Σελ : 445


ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΊΤΗΣ
1924-1994 Β΄ ΕΚΔΟΣΗ Επιμέλεια :ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΥΡΝΑΤΖΟΓΛΟΥ
Ας ρωτήσουμε τον Άγιο Γέροντα του Έθνους και των ημερών μας …τι λένε τα ¨γεωπολιτικά πουλάκια των ειδήσεων¨ ;
Είναι το τελευταίο Πάσχα (1994) του Γέροντα και συνομιλεί με τον π. Αρσένιο που μεταφέρει τον διάλογο:
Άκουγε τα πουλιά έξω να κελαϊδάνε και με ρωτάει:
-Τί λένε, τώρα, τα πουλάκια;
«Που να ξέρω Γέροντα;» του λέω.
-Ευλογημένε, λένε το «Χριστός Ανέστη!»
Ἀρχιμανδρίτου Ἀρσενίου Κατερέλου από το βιβλίο ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΙΣΑΑΚ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΑΣ. «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ»
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: