Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Σκληρές εμπλοκές Oπλισμένων Μαχητικών σε Λέσβο-Ψαρά & Σάμο!

veteranos-Xarths-jpg
Σκληρές Εμπλοκές σημειώθηκαν μετά το μεσημέρι Δυτικά της Λέσβου -βόρεια των Ψαρών και νότια της νήσου Σάμου μεταξύ Ελληνικών και Τούρκικων F-16!

Οι Εμπλοκές σημειώθηκαν όταν 6 Τούρκικα μαχητικά εισήλθαν στο  FIR Αθηνών και προχώρησαν σε Παραβιάσεις …Αποτέλεσμα στην Περιοχή να καταφτάσουν Ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν Οπλισμένα απο το Στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λήμνου !
 
Η Πρώτη εμπλοκή σημειώθηκε δυτικά της Λέσβου όταν τα Τούρκικα μαχητικά που ήταν οπλισμένα αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις εντολές των Ελληνικών και  ενεπλάκησαν σε αερομαχία !

Τα Ελληνικά αφού έσπασαν τον Σχηματικό των Τούρκικων πήραν τα Τούρκικα κυνηγώντας τα  μέχρι τα Ψαρά όπου και σημειώθηκε και η δεύτερη εμπλοκή βόρεια των Ψαρών !

Μετά  την σαρωτική ήττα των Τούρκικων μαχητικών τους είχαν όλη την  ώρα από πίσω τα Μαχητικά μας 
'
…Οι Τούρκοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη περιοχή νότια της Σάμου όπου και επιχείρησαν αναστροφή και εκεί  τα Ελληνικά μαχητικά ενεπλάκησαν και σε μια τρίτη εμπλοκή !

Για την Ιστορία να αναφέρουμε οτι ο σχηματισμός των Τούρκικων Μαχητικών αποτελούνταν απο έξι Μαχητικά και προέβησαν σε (6) Παραβιάσεις  στο Βόρειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο !

Δεν υπάρχουν σχόλια: