Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Το τουρκικό ΤΟΜΑ Tulpar-S θα επανδρώσει τις ταξιαρχίες στην ανατολική Θράκη

tylpar-666
Μια νέα παραλλαγή του τουρκικής κατασκευής τεθωρακισμένου οχήματος μάχης  της οικογένειας Tulpar , στην αντιαρματική του  έκδοση από την Otokar, παρουσιάσθηκε  στην διεθνή αμυντική  έκθεση IDEF, που πραγματοποιείται  στην Κωνσταντινούπολη για πρώτη φορά, αναφέρει η ιστοσελίδα ***shephardmedia.com .


Το ΤΟΜΑ Tulpar-S έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία OTokar  είναι εξοπλισμένο με ένα νέα πυρομαχικά  RWS από την Aselsan, με την τοποθέτηση επί του πύργου του οχήματος  τεσσάρων  αντιαρματικών πυραύλων ρωσικής κατασκευής Kornet, καθώς και ενός πολυβόλου 7,62 χιλιοστών.

Τα οχήματα αυτά προορίζονται κατά βάση για την Ανατολική Θράκη, για να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά άρματα μάχης από την απέναντι πλευρά .


Σε συνδυασμό με τα επιθετικά ελικόπτερα Τ-129 ΑΤΑΚ , τα οποία διαθέτουν  τους αντιαρματικούς πυραύλους UMTAS με βεληνεκές 8000 μέτρα ,  οι Τούρκοι » θέλουν» να  εξουδετερώσουν τα όποια πλεονεκτήματα διαθέτει ο ελληνικός στρατός  στον Έβρο.

Σύμφωνα με το νέο  αμερικανικό δόγμα των  αερο-εδαφικών επιχειρήσεων,  η Άγκυρα προετοιμάζεται να δημιουργήσει μια ισχυρή δύναμη τόσο σε στεριά όσο και στον αέρα για την εξουδετέρωση των ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή το ταχύτερο δυνατό. 


Τα ΤΟΜΑ  Tulpar-S θα επανδρώσουν τις τετραγωνικού τύπου τεθωρακισμένες ταξιαρχίες στην ανατολική Θράκη.         


Ο τεχνικός διευθυντής  Otokar ,   Oguz Kibaroglu,  είπε  ότι το ΤΟΜΑ  Tulpar-S ζυγίζει 15 τόνους , και το βάρος αυτό μπορεί να αυξηθεί στους 18 τόνους.

 Διαθέτει αμφίβια πλατφόρμα για το «κυνήγι» των εχθρικών αρμάτων , καθώς  επίσης  και τεσσάρων επιπέδων θωράκιση  APC.  


Είναι εφικτή η τοποθέτηση επί του πύργου του οχήματος  διαφόρων οπλικών συστημάτων .


Το συγκεκριμένο όχημα βρίσκεται σε φάση υποβολής προσφορών για το πρόγραμμα WCV του  τουρκικού στρατού , και η Otokar έχει αρχίσει τις δοκιμές της   οπλικής αυτής πλατφόρμας , προκειμένου να είναι έτοιμη για την επίσημη δοκιμή στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις .


Το ΤΟΜΑ Tulpar-S διαθέτει  2.9m πλάτος, 5,7 μήκος και έχει την δυνατότητα χωρητικότητας  10 ατόμων. 

Είναι εξοπλισμένο με ένα κινητήρα 280kW και μπορεί  να επιτύχει  μέγιστη ταχύτητα περίπου 70 χλμ/ώρα. 


Διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα ΧΒΡΠ πολέμου,  ανθεκτικά καθίσματα του πληρώματος και μπροστά του οδηγού, καθώς και θερμικές και κάμερες ημέρας .

Το Tulpar, κατασκευάζεται  από την  Otokar σε  διάφορες διαμορφώσεις για να ανταποκριθεί στις διαφορετικές απαιτήσεις βάρους, οι οποίες περιλαμβάνουν  μια σειρά από συστήματα ανάρτησης.

Το Tulpar μπορεί επίσης να τροποποιηθεί σε όχημα APC, όχημα μάχης, ασθενοφόρο, όχημα MLRS , όχημα  αεράμυνας και αναγνώρισης .

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η τουρκική αμυντική βιομηχανία προσπαθεί να «απογαλακτιστεί», από τις ΗΠΑ και την δύση γενικότερα στην προμήθεια αμυντικών συστημάτων.

Το κυβερνών  τουρκικό κόμμα έχει θέσει ως προϋπόθεση κάποια στιγμή στο μέλλον η χώρα να παράγει εξολοκλήρου τουρκικά αμυντικά συστήματα.


***shephardmedia.com .

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: